Lukasenka azt mondta, nem fog támadni, erre a ravasz ukránok elaknásítják az ukrán-belarusz határt

Lukasenka azt mondta, nem fog támadni, erre a ravasz ukránok elaknásítják az ukrán-belarusz határt

Bár Lukasenka elnök többször is kijelentette, hogy a belarusz hadsereg nem fog támadni, úgy tűnik, az ukránok nem erre számítanak.

Az ukrán hadsereg megkezdte a fehéroroszországi határterületek elaknásítását, amelyről különböző felvételek is megjelentek a közösségi médiában.

Szergej Najev altábornagy, az Ukrán Fegyveres Erők egyesített haderejének parancsnoka ma azt mondta, hogy folyik a veszélyesnek titulált területek elaknásítása és a mérnöki kerítések felépítése.

Hírdetés

Videók már szombaton is megjelentek különböző Telegram-csatornákon, amely azt mutatták be, ahogy az ukrán fegyveres erők katonái aknásítottak utakat és vasúti síneket a fehérorosz határvidéken, de hivatalos megerősítés csak vasárnap érkezett.

Ukrainian military began to mine border areas with Belarus.
Today the commander of the combined force of the Ukrainian Armed Forces, Lieutenant General Sergei Nayev, said that there are activities to mine dangerous areas and the installation of engineering fences.
1/3 pic.twitter.com/Os5tbLMdJX

— Belarusian Hajun project (@MotolkoHelp) July 9, 2022

A videók alapján látható fegyvertelepítés a Novaja Rudnia határátkelő környékén folyik, az ukrán-belarusz határon.

Bár Lukasenka elnök többször is kijelentette, hogy a belarusz hadsereg nem fog támadni, "szakértők nem zárják ki", hogy Vlagyimir Putyin elnök egyre erősebb nyomást helyezzen szövetségesére. Mindazonáltal Lukasenka jól tudja, hogy amennyiben engedne Putyinnak ebben, az az országa lakossága körében rendkívül népszerűtlen lépés lenne.

(Azonnali nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »