Ľubomír Jaško: A komáromi tolmácsnő meglepetések sorát indította el

Ľubomír Jaško: A komáromi tolmácsnő meglepetések sorát indította el

A négy vádlott fogságba helyezése arról tanúskodik, hogy a vádemelés során nem egy rendőrségi kitalációról volt szó. Nagy meglepetésekre kell felkészülnünk, melyek semmi esetre sem lesznek kellemesek.

(…)

A komáromi tolmácsnő megvádolása meglepő. Az állítólagos megrendelő neve ugyanis nagyon gyorsan kiderült. Egyesek nagyobb „bombarobbanásra“ számítottak, mely a politika és a biznisz legmagasabb emeletéig elér majd. De ez még mindig megtörténhet.

Egyelőre még senki sem tudja, hogy mennyi (eddig még felfedezetlen) köztes lépcsőfok vezet a gyilkosság megrendeléséhez és megvalósításához. A komáromi tolmácsnő csupán a „részleges beszállító“ lehetett.

Abban az esetben, ha valóban ő rendelte meg a gyilkosságot, akkor az értékelés rendkívül ellentmondásos. A nyilvánosság jóval gyakrabban fog küszködni ehhez hasonló skizofréniával.

A szennyben való vájkálás során még nagy meglepetések érhetnek

Vajon jó az, hogy a bűnös praktikákat csak helyi szinten alkalmazták, és csupán a kis játékosok alacsonyodtak le hozzá? Adjunk hálát azért, hogy azok ott, a „jéghegy“ csúcsán sosem alacsonyodtak volna le ilyen megoldásokhoz?

Hírdetés

Vagy továbbra is maradjunk meg abban a kételyben, hogy mindössze az áldozati bárányokat leplezik le ahhoz, hogy soha ne lehessen elérni azokat, akik a legmagasabb emeleten trónolnak?

Ezidáig egy dologban lehetünk biztosak. Abban, hogy a legnagyobb meglepetések még csak most következnek. Remélem, hogy a Kuciak által feldolgozott témák és a vádlottak között megmutatkozik a valódi összefüggés. S ennek minden bizonnyal politikai átfedése is lesz.

Minden bizonnyal arra is fény derül majd, hogy milyen mértékig lesz érdekes az, hogy a legújabb vádlottnak köze van Marián Kočnerhez.

A vádlottak jellemeit (már ha ilyesmivel rendelkeznek) meg fogják törni, ha a nyomozókkal való együttműködéssel kilátásuk van arra, hogy valami jutalmat kapjanak.

Mindenesetre eljött a szennyben és a bűnben való vájkálás ideje. Semmiféle jó (vagy kellemesebb) lehetőség nem létezik.

Aktuality.sk, Komentár Ľubomíra Jaška: Tlmočníčka z Komárna naštartovala nové prekvapenia

Nyitókép: SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »