Lőw Zsolt: én lennék a legboldogabb, ha több magyar lenne a Premier League-ben

Lőw Zsolt: én lennék a legboldogabb, ha több magyar lenne a Premier League-ben

A PSG-nél eltöltött sikeres időszak után Thomas Tuchel menedzser és Lőw Zsolt másodedző idén januárban a Chelsea-hez szerződtek, és az új stábot hamar megkedvelték a szurkolók, de – amint arról a magyar szakember a DIGI Sport híradójának nyilatkozott – nem csak a top 4-es helyezés és a BL-győzelem miatt.

„Ha az ember egy olyan hatalmas legenda után veszi át egy klub vezetését és irányítását, mint Frank Lampard, akkor nyilvánvalóan nehéz dolga van. Hiszen a szurkolók szimpátiáját nemcsak az edzői, hanem a teljes játékoskarrierjével nyerte el, és egészen elképesztő múltja van a Chelsea-nél. Nekünk sikerült megmutatni a saját személyiségjegyeinket, sikerült megmutatni, hogy milyen emberek vagyunk, és nem utolsósorban sikerült megmutatni, hogy milyen edzők vagyunk. Sikerült szakmailag olyan előrelépéseket tenni, ami a szurkolókat is boldoggá tette” – nyilatkozta Lőw Zsolt a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek.

Lőw Zsolt jó ideje másodedzőként dolgozik, és – a vezetőedzői ajánlatok ellenére – azt is el tudná képzelni, hogy örökké ez legyen a munkája. „Nagyon törekszem arra, hogy meglegyen az egyensúly a munka és a család között. Háromgyerekes apuka vagyok, három kislányom van, a legkisebb még alig másfél éves. Nagyon fontos a család a számomra, ők az én »akkutöltőm«” – fogalmazott.

A DIGI Sport híradója a magyar szakembert arról is kérdezte, lát-e esélyt arra, hogy Gera Zoltán és Király Gábor után ismét legyen magyar játékos a Premier League-ben, amit ő a világ legerősebb bajnokságának tart. „Én lennék a legboldogabb, hogy ha lenne rajtam kívül még több magyar a Premier League-ben, bármilyen pozícióban, akár szakvezetőként, akár játékosként. De azért azt gondolom, hogy nem az a realitás, hogy itt szaladgáljanak a játékosaink, jelen pillanatban picit távol vagyunk még ettől. Én azt tartanám egy jó gondolatnak, lépésről lépésre próbálnánk felépíteni az új, fiatal magyar generációt, és ennek azért már vannak jelei. A Bundesligában már évek óta ott van egy Gulácsi Péterünk, egy Willi Orbánunk, és Szoboszlai Dominik is csatlakozott hozzájuk, mint a magyar futball egyik legnagyobb tehetsége, úgyhogy jó, erős bajnokságban játszanak. Nyilvánvalóan, ha ebben a bajnokságban kimagasló teljesítményt tudnak nyújtani, akkor megnyílik az út és a lehetőség számukra, hogy a Premier League-be kerüljenek” – vélekedett.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Lőw az angol–magyar vb-selejtezőt a televízióban fogja nyomon követni, Mason Mountot pedig Chelsea-edzőként és magyar szurkolóként figyelheti majd. „Bízom benne, hogy segíti a formába lendülését, jó mérkőzést fog játszani, de nem lennék szomorú, hogy ha nem most, a magyarok ellen játszaná élete mérkőzését, és rúgná élete gólját. De ez futball, sportemberekről beszélünk, ő most a válogatottnál van, és az a dolga, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa. Nekem pedig magyar emberként az a dolgom, hogy a tévé előtt üljek, és a magyar válogatottnak szorítsak” – emelte ki.

Az Anglia–Magyarország mérkőzést október 12-én, kedden rendezik a Wembleyben, a Chelsea pedig négy nappal később, jövő szombaton a Brentfordhoz látogat a Premier League-ben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »