Lövöldözések voltak Párizsban

Lövöldözések voltak Párizsban

Legalább három helyen zajlott le lövöldözés péntek este Párizs belső kerületeiben, az incidenseknek halálos áldozatai is vannak és több sebesültje – jelentették a francia hírtelevíziók.

A televíziókat a helyszínen tartózkodó szemtanúk tájékoztatják. A rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint 26-ra nőtt a halálos áldozatok száma – írja az MTI.

Hírdetés

A francia–német válogatott labdarúgó-mérkőzés helyszínének közeléből robbanásokat jelentettek, Francois Hollande köztársasági elnököt kimenekítették a helyszínről, és nyomban a belügyminisztériumba indult válságtanácskozásra.

Először a belvárosi X. kerületben, a Le Petit Cambodge nevű étterem környékén dördültek lövések, majd az onnan nem messze található Bataclan nevű koncertterem előtt, később pedig a rue Charonne környékén is. A legfrissebb hírek szerint a koncertteremnél ismeretlenek túszokat is ejtettek.

A BBC újságírója a Le Petit Cambodge étterem közeléből jelentette, hogy tíz embert látott az úton, akik halottak vagy súlyos sérültek voltak. A rendőrség már megérkezett, a területet lezárták – tette hozzá. Egy szemtanú szerint a tettes elmenekült a helyszínről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »