Lövöldözés Bőnyben, egy rendőr életét vesztette

Lövöldözés Bőnyben, egy rendőr életét vesztette

Az M1 Aktuális csatorna információi szerint lövöldözés történt a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben.

Meg nem erősített információk szerint két rendőrre is rálőtt valaki reggel 07:30 körül, egyikük belehalt sérüléseibe, de ezt a hírt még nem erősítette meg semmilyen hivatalos szerv.

Falubeliek az MTI munkatársának azt mondták, egy idős férfi házát vették körül a rendőrök.

Sajtóinformációk szerint a feltételezett elkövető 74 éves, évekkel ezelőtt elvesztette az egyik gyermekét, azóta komoly problémái vannak.

A településen lezárták az összes bevezetőutat.

Hírdetés

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy több tucat rendőr és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai körbe vesznek egy családi házat. A rendőrök közül többen golyóálló mellényt viselnek, és mesterlövészek is készültségben vannak.

Az MTI-t a megyei rendőrség a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányította, ahol egyelőre nem adtak tájékoztatást. A TEK szintén nem közölt semmit sem az MTI-vel.

Frissítés: a Kisalföld szerint "a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) tevékenységének köze van a TEK-akcióhoz", a vélt elkövető "Gy. I.". A Magyar Nemzeti Arcvonal rendszeresen tart rendezvényeket Bőnyben, a szervezet vezetője, a 75 éves Győrkös István is a településen lakik, így az Origó szerint elképzelhető, hogy róla van szó.

A lap úgy tudja, a bőnyi férfi még azelőtt kilőtt a rendőrökre, hogy bekopogtak volna hozzá. Házkutatásra indultak, állítólag illegálisan tartott fegyvereket kerestek nála. Ekkor találta el az egyik rendőrt végzetesen (úgy tudni: fejlövés érte, és a helyszínen meghalt). A rendőrök combon lőtték a nyugdíjast, akit azóta elfogtak, most mentő viszi a győri kórházba.

(Híradó – Kisalföld nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »