Lövések dördültek Trump közelében, az exelnök jól van

Lövések dördültek Trump közelében, az exelnök jól van

Nyitókép: SITA

Két ember lövést adott le egymásra Donald Trump volt amerikai elnök golfpályája közelében, de az exelnök jól van, tájékoztatott a New York Post. Annak tényét, hogy Trump jól van, nem sokkal az eset után a titkosszolgálat is megerősítette. Az AP szerint az eset a floridai West Palm Beach városában történt.

Trump kampánycsapata nem sokkal korábban azt közölte, hogy Trump közelében lövések dördültek, és Trump jól van. Több információt azonban nem közöltek

„A források szerint Trump nem volt veszélyben” – jelentette a New York Post biztonsági tisztviselőkre hivatkozva.

A Reuters két, az incidenst ismerő forrásra hivatkozva azt közölte, hogy több lövés is eldördült Trump golfpályája közelében. A Palm Beach megyei seriff hivatala szerint nem történt sérülés.

Hírdetés

A magas rangú amerikai tisztviselők, valamint a volt elnökök biztonságát felügyelő titkosszolgálat szerint Trump a lövöldözést követően jól van. Az eset kivizsgálása folyamatban van. Az AP meg nem nevezett forrásai szerint az egyik titkosszolgálati ügynök fegyverrel lőtt le egy gyanúsítottat, miközben Trump golfozott.

A Fehér Ház szerint Joe Biden elnököt és Kamala Harris alelnököt, Trump ellenfelét a novemberi elnökválasztáson is tájékoztatták a floridai incidensről, és megkönnyebbültek, hogy Trump rendben van.

„Az erőszaknak nincs helye Amerikában”

– közölte Harris az X közösségi oldalon.

A CNN szerint a hatóságok úgy vélik, az elfogott személynek szándékában állt rálőni Donald Trumpra.

ČTK, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »