Lovas István: Levél Újhelyi István MSZP-s EP képviselőnek

Lovas István: Levél Újhelyi István MSZP-s EP képviselőnek

Hogyan hazudhat ennyire gátlástalanul?

Ön folyamatosan hazudik. De ekkorát talán még nem. Amikor már órákon belül kiderülhet, hogy milyen aljas módon akarja félrevezetni a közvéleményt, amely egyébként nem hisz önnek, de a tényeket nyilván még nem ismeri. Miközben havi mintegy 20 ezer eurót tesz zsebre mindent beleszámítva az adófizetők pénzéből.

Az uniós ügyekről rendkívül tájékozott Financial Times napilap ma ezt jelentette (összefoglaló):

Brüsszel azt tervezi, hogy 30 milliárd euró támogatást elvon Közép- és Kelet-Európától” címmel megjelent tudósításában a brit Financial Times napilap azt írja, a pénzt úgy fedeznék,  hogy az összeget a Lengyelországnak és Magyarországnak 2021 és 2027 között járó kohéziós alapokból vonnák el és azt Görögországnak, Olaszország és Spanyolországnak adnák. A várhatóan nagy vitát kiváltó bejelentést az Európai Bizottság ma teszi meg.

Ön pedig ma reggel ezt hazudta:

„A kiszivárgott legújabb bizottsági tervezet szerint akár huszonnégy százalékkal kevesebb uniós támogatást kaphat Magyarország a következő költségvetési ciklusban. Ez jelentős megvonás. Ez Orbán Viktor és a Fidesz évek óta tartó esztelen szabadságharcának eredménye: bűneik és hazugságaik miatt jelentős pénzmegvonás fenyegeti hazánkat. Nem engedhetjük meg, hogy az illiberális rezsim őrülete miatt a magyar gazdaság és a teljes magyar társadalom bűnhődjön!

Hírdetés

A Fidesz borítékolható módon most is csak szánalmas „sorosozással” és a migráció ügyével mossa majd össze a várható forrásmegvonás mögötti valós indokokat. Az igazság az, hogy a kohéziós támogatások esetleges csökkentése mögött a magyar jogállamiság és jogbiztonság drámai helyzete, az eddig lehívható uniós pénzek szélsőségesen korrupt állami felhasználása, valamint a formálódó Európai Ügyészséghez való csatlakozás merev elutasítása áll.

Felszólítom a kormányt, hogy ne tartsa tovább pajzsként maga előtt a teljes magyar nemzetet! Felszólítom a kormányt, hogy hagyjon fel végre az eszement Európa-ellenes politikájával és határozott, de bölcs kompromisszumok mentén érvényesítse hazánk érdekeit! A hazafiság és az európaiság nem ellentétes, hanem egymást erősítő fogalmak. Ma az az igazi hazafi, aki bent tudja és akarja tartani az európai közösségben hazánkat és aki elkötelezett az európai értékek megőrzésében Magyarországon.”

Önnek egy igazságos világban nem az Európai Parlamentben lenne a helye, hanem börtönben.

Lovas István – www.lovasistvan.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »