Lovas István: Levél Gorka Sebestyénnek

Lovas István: Levél Gorka Sebestyénnek

Egy Trump-Orbán találkozó érdekében.

Gorka Sebestyén Úrnak
Elnöki nemzetbiztonsági tanácsadó
Washington, D.C.
USA

Kedves Gorka Úr!

Nem tudom, olvasta-e, hogy mi nem csak korábban dolgoztunk együtt, de most is összejátszunk, csak ezúttal titokban?

Ezt egy András Göllner nevű frusztrált szerző teljes komolysággal állítja az alig olvasott Hungarian Free Press nevű kanadai hírportálon, amely nemrégiben ezt állította rólunk: „István Lovas, who all worked with Sebastian Gorka in Hungary, and who continue to cultivate their connections with Gorka, albeit less openly now, than during the time Gorka lived in Budapest between 1992 and 2008.”.

És most ne haragudjon, hogy ettől kezdve e hétvégi levelet lazábban fogalmazom, mint ahogyan az ember ilyenkor általában így is öltözködik.

Szóval ez a Göllner-féle azok között is volt, aki Önt leantiszemitázta az előbb említett portálon.

Nem tudom, jól emlékszem-e, de Önnel talán egyszer találkoztam és beszélgettünk, amikor itthon élt.

Mindenesetre édesapja „Budapest elárulva” című, nagyon megható és szép önéletrajzi kötetét igen kedvesen, 2002. december 18-i keltezéssel dedikálta nekem.

Ugyanakkor remélem, e levelem a 17 amerikai hírszerző szervezetnek nem lesz bizonyíték, hogy Putyin orosz elnök parancsára akarom Önt befolyásolni.

Mert befolyásolni szeretném, de Vlagyimír még nem ért el. Ezt a CNN-nek és a New York Times-nak is üzenem.

Hírdetés

Hogy miért írok?

Azért, mert Önt rá szeretném bírni egy jótettre.

Érzésem szerint Ön rá tudná venni Donald Trump elnök urat, hogy hívja meg Orbán Viktort egy fehér házi találkozóra.

Ezt magyar emberként igazán megtehetné. Mármint, hogy legalább megpróbálja.

Nem kell Önnek elismételnem, amit amúgy is tud: Orbán Viktor volt, aki a globális széllel szembe menve mondott jókat Trump elnökről tavaly júniusban, amikor még mindenki Obama talpát nyalta. Beleértve a menesztett Szemerkényi Réka washingtoni nagykövetet, aki „méltó” utódja a mi egyedülállóan mazochisztikus jobboldali kormányaink olyan ottani nagyköveteinek, mint Zwack Péter későbbi SZDSZ-es országgyűlési képviselő, vagy Jeszenszky Géza, a klubrádiós szféra nagy kedvence, aki éppen a New York Times mai számában rúgott bele több tőle vett idézet révén az őt Oslóba korábban botorul ismét nagykövetnek kinevező Orbán-kormányba.

Ellentétben a lobbimunkájáért a sajtóértesülések szerint  havi 70 ezer dollárral stimulált Connie Mackkel, amely pénzt a Fellegi Tamásra (!) bízott Hungary Initiatives Foundations juttat el neki, engem senki nem fizet e levél megírásáért. Legkevésbé az az 1990 előtt az USA-ban igen csak kétesen viselkedett Fellegi, aki nem is olyan régen még hatalmas magyar adófizetői pénzekkel szórta meg John „Orbán neofasiszta diktátor” McCain szenátor alapítványát, most pedig óriási összegeket önt a bennünket a Washington Postban rendszeresen gyalázó Ann Applebaum új alapítványába.

Szóval: kulcsfontosságú lenne, ha hathatósan közbejárna egy Trump-Orbán találkozó érdekében.

A Magyarországra nézve nyilvánvaló pozitív hatással járó találkozó a  szuverenitásukat mindenek fölött értékelő országok is ezzel ösztönzést kapnának arra, hogy a jó elnyeri a jutalmát, nem pedig a fordítottját.  Ugyanis ha Trump elnök látványosan mellőzné a találkozót Orbán Viktorral, míg a Hillarynak szurkoló Iohannis román elnökkel és társaival találkozgat, az egyszerűen nem fair és arra a gondolatra vezethet más vezető politikusokat, hogy Trump nem értékeli, illetve érdemli meg a baráti gesztusokat.

Nem beszélve arról, hogy egy ilyen találkozó esetén a magyar miniszterelnök ellenségei itthon és széles e nyugati világban epeömlést kapnának, mely látvány talán Önt sem hozná ki sodrából.

Vagyis, Gorka úr, nagyon szépen kérem, vegye a fáradságot és legalább egyetlen, lehetőleg pozitív szóval reagáljon e levélre, amelynek linkjét  bemásolom Facebook oldalára.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »