Lovas István: Elhallgatott hírek 242.

A nap legvisszataszítóbb videója: Merkel „kézfogása” Róma polgármesternőjével.

DEUTSCHE WIRTSCHAFTSNACHRICHTEN

Angela Merkel Rómában most először találkozott Virginia Raggi római polgármesterrel.

Az olasz fővárosban a római szerződés 60-ik évfordulójára emlékeztek az uniós vezetők.

Merkel Raggit a Campidoglio (Kapitólium) bejáratánál némileg ügyetlenül üdvözölte és azt kérdezte: „Ön a polgármester?”

A Corriere della Sera szerint azt mondta, „Ön a polgármesternő, ugye?”

Raggi mosolyogva, barátságosan mondta: „Igen, üdvözlet!” Amikor Merkel el akart sietni, fotósok kérték, hogy fogjanak kezet még egyszer.

Megtette, de egy szót nem szólt hozzá. Raggi ugyanis a „populista” Öt Csillag Mozgalom képviselője és polgármesterségével történelmi változás indult meg az „örök városban”.

/A linkre rákattintva látható a videó. Feltétlenül érdemes megtekinteni./

„Meztelen az FBI Trump-Putyin összeesküvés-elmélete”

http://www.paulcraigroberts.org/2017/03/22/fbis-conspiracy-theory-trumpputin-collusion-no-clothes-paul-craig-roberts/

Paul Craig Roberts, Reagan elnök volt pénzügyi államtitkára (kínos tények és igazságok gátlás és félelem nélküli közlője) a fenti címmel megjelent cikkében arról ír, hogy eddig egyetlen grammnyi bizonyítékkal nem szolgált az amerikai Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) arról, hogy egy Trump-Putyin összeesküvés lopta volna el az elnökválasztási győzelmet Hillary Clintontól. A korrupt amerikai hírszerző ügynökségek most a közösségi média és olyan internet portálok felé fordítják tekintetüket azok kivizsgálására, mint a The Intercept, a Lew Rockwell, az Antiwar.com,  az Infowars, a Breitbart és társaik (melyekből Roberts többet felsorol).

„Rendkívüli, hogy az FBI olyannyira kétségbeesetten védi a katonai/biztonsági komplexum költségvetését, hogy ilyen kínos helyzetbe sodorja önmagát. Ki fog a jövőben hinni bármilyen FBI jelentésnek, vagy bárminek, amit az FBI hivatalosan közöl?”

Az FBI ezen vizsgálata olyannyira nevetséges és van híján mindenféle hitelességnek, hogy két újságírót kellett nekik kiválasztaniuk segítségül, „akik megfelelnek Udo Ulfkotte ’megvásárolt újságírók’ kategóriájának”. Mindkettő a McClatchy News washingtoni irodájában dolgoznak. Egyikük Peter Stone, másikuk Greg Gordon, akik anonim forrásokat idézve írják azt, amit mondanak nekik.

Korábban az amerikai média még adott magára, és akkor nem folyamodott anonim forrásokhoz.

A Watergate esetében jött divatba, mert ott, abban az esetben, valóban szükség volt név nélkül idézni a forrásokat. De ma ez gyakorlattá vált.

Most azonban nem ez az álsztori a sztori, azaz a Trump-Putyin összeesküvés, hanem a valódi és teljesen nyilvánvaló összjáték Hillaryék, az amerikai papíralapú és tévé médiumok, a CIA és az FBI között annak érdekében, hogy illegitimmé tegyék Trump megválasztását.

De a mai Amerikában a tények nem tudnak versenyezni a hazugsággal.

Hírdetés

Ami szintén tény, hogy az Egyesült Államok korrupt és illojális hírszerzési ügynökei közvetlen veszélyt jelentenek a demokráciára nézve. Készen állnak arra, hogy egy „színes forradalom” segítségével megdöntsék Trump elnökségét. Ennek egy eleme a független internet média diszkreditálási igyekezete.

A demokratapártiak, az amerikai hírszerzés és a szolgai sajtójuk totálisan elkötelezettek arra, hogy az amerikai nép és a kerekebb világ csak az ő hangjukat hallja. Így a Trump-Putyin összeesküvés tényként beállításában is.

Az e mögött álló neokonok csak egyet felejtenek el. Azt hiszik, Amerika atomereje nagyobb az oroszokénál. Márpedig az orosz stratégiai fegyverek erősebbek és jobbak az amerikaiakénál.

Szíria nem viccel: ha Izrael támad, Haifát lövi válaszul

SPUTNIK NEWS

A szíriai kormány bejelentette: megtorolja, ha Izrael továbbra is légitámadást hajt végre területe ellen.

Az orosz közvetítőkön keresztül a zsidó államnak eljuttatott üzenet egyértelmű volt: „halálos erővel” válaszol Damaszkusz mindenfajta további, szíriai területet érő izraeli légitámadásra.

Damaszkusz közölte, Scud rakétákat lőnek ki Haifa kikötőjére és az ott lévő petrokémiai üzemre. A rakétákat mindenfajta figyelmeztetés nélkül lövik ki.

Basar al-Asszad szíriai elnök március 20-án kijelentette, hogy a határok védelme minden nemzet joga és kötelezettsége.

Al-Dzsaafari, Szíriai ENSZ-nagykövete kijelentette: ez a megfelelő válasz Izrael terrortámadásaira és hogy Izrael „milliószor meggondolja, mielőtt még egyszer megtámadná Szíriát”.

„Európa akut háborús veszélyben”

DEUTSCHE WIRTSCHAFTSNACHRICHTEN

Az ismert, több irodalmi díjjal kitüntetett német író, Wolfgang Bittner megszakította irodalmi munkásságát, mert rendkívül feldúlta az Európát uraló háborús veszély.

Erről 12 nyomtatott oldal terjedelmű interjút adott a független német gazdasági-politikai hírportálnak.

A jogvégzett és Lengyelországban is hosszabb időn át tanító Bittner elmondta, több éve ismét hidegháború uralkodik. Európa ismét kettéhasadt a Kelet-tengertől a Fekete-tengerig.  A 2014-es ukrajnai válsággal megkezdődött az Oroszországgal szomszédos országok felfegyverkezése és ezzel párhuzamosan  egy rosszindulatát tekintve szinte fokozni lehetetlen propagandakampány folyik Oroszország ellen.

Bittner elmondta, igen alapos kutatásai egyértelműen bizonyítják, hogy mindebben az USA-ból, a NATO-ból és az EU-ból álló nyugati szövetség a hibás.

Ukrajnában éveken át készítették elő szubverzív módon a kormányváltást.

Elmondta, Oroszországban tett hosszabb utazást és ott az emberek nem értik, miért szankcionálja a Nyugat országukat. Az írót mindenhol nagyon szívélyesen fogadták annak ellenére, hogy a németek is a szankciókat Oroszországra erőltetők között vannak.

A Göttingenben élő Bittner igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy kitörhet-e  háború a Nyugat és Oroszország között, mert az amerikai keményvonalasok (értsd: neokonok) és a kongresszusban ülő hadiipari lobbisták háborút akarnak.

Ugyanakkor igen kétséges, hogy Donald Trump Oroszországgal kapcsolatos eredeti, békés elképzeléseit keresztül tudja vinni.

Egyértelmű, mondta, hogy az USA-ban egyfajta „mellékkormány” van, amely a globális pénzügyi szektorból, a katonai-ipari komplexumból, a titkosszolgálatokból, a központi bankból és a hatalmi apparátus egyéb intézményeiből áll.

Németországra térve elmondta, Merkel Oroszország ellenes politikáját a fősodratú médiumok segítik. Felsorolt olyan politikusokat, akik az Oroszország iránti enyhülést szorgalmazzák, mint Gerhard Schröder volt kancellár vagy Oskar Lafontaine, volt SPD elnök, aki most a Baloldal pártjában politizál.

Hangsúlyozta, Oroszország Európa legnagyobb országa és ezt szeretjük elfelejteni.

A fősodratú médiával megtámogatva,a mely „botrányos módon erősíti a kormányzati propagandát” és Oroszország ellen heccel.

www.lovasistvan.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »