Lovas István: Elhallgatott hírek 231. / Nemzetközi sajtószemle

Orbán-Führer, Magyarország, szörnyű, antiszemitizmus

2 német őrjöngés az ottani kormánysajtóból

A neokonzervatív Die Welt Lukács György (tizedelő népbiztos) szobrát siratja „Az antiszemitizmus egyre nagyobb teret nyer Magyarországon” címmel megjelent cikkében.

A cikk „természetesen” Lukács faji azonosítása alapján hozza be az antiszemitizmust.

Az írás alatt olvasható kommentárok MINDEGYIKE a cikket támadja. Ilyeneket kifogásolnak: miért nem az a természetes, hogy egy Szent István parkban Szent István szobrát helyezzék el? Miért „Orbán-rezsim”? Nekünk meg Merkel-rezsimünk van, vág oda egy másik kommentátor. Irigyelem a magyarokat, írja megint más valaki.

(Később nyilván felébrednek majd a fizetett trollok és haszbarák.)

A balliberális Süddeutsche Zeitungban az eszeveszett „német-magyar kulturtudós”, antiszemitizmus- és lószarkutató Magdelena Marsokvszkyt interjúvolják meg „Orbán szellemi führernek látja magát” címmel.

Ha valaki rákattint ennek a nőnek bármely cikkére, és beüti a keresőbe a „völkisch-nazionalistisch”-t, (Németországban mindenkinek a hitleri nép-nemzeti kifejezés jut eszébe) biztosan megtalálja. Miközben a Marsovszky-cikk természetesen Magyarországról és a mindenkori közép-jobb kormányról szól.

Az interjú összefoglalója: „Magyarország a vágy állomása a populistáknak: Magdalena Marsovszky  kultúrtudós a német odavándorlókról, a Breitbart Orbánról írt dicshimnuszairól és egy ’Nagy-Magyarország’ iránti vágyáról”.

/Ajánlás Zoltai Gusztávnak, a miniszterelnök antiszemitizmusügyi tanácsadójának: kérem, javasolja, hogy ennek a szervezetnek, annak a szervezetnek, ennek az embernek, annak az embernek adjanak még több pénzt az eddigieknél. Ha a kormány úgy látja, a várt hatás nem mutatkozik, javasolja az összeg megkétszerezését. És így tovább./

DIE WELT

SÜDDEUTSCHE ZEITUNG

Keresztények tengerbe dobásáért 18 év börtön

2015 áprilisában egy migránscsónakban vallási okokból tört ki verekedés. Muzulmán migránsok keresztény menekülteket dobtak a tengerbe.

Egy kiskorú keresztény menekült Jézushoz fohászkodott. Erre a muzulmánok elkezdtek vele üvölteni és arra akarták kényszeríteni,  hogy Allahhoz imádkozzon.

Tegnap egy palermói esküdtszék hat migránst 18 év börtönre ítélt.

Hírdetés

KRONEN ZEITUNG

A bécsi Hősök tere nem píszi: legyen „A demokrácia tere” (szoc. kulturális ügyi miniszter)!

UNZENSURIERT

A „Cenzúrázatlan” nevet viselő osztrák portál arról ír, hogy Bécsben a politikai történelem-helyreigazítók buzgalma nem ismer határt. Miután 2012-ben 78 év után átnevezték a Dr. Karl-Lueger körutat Egyetem-körútra, mert Bécs egykori polgármestere „közel állt az antiszemitizmushoz”, most Thomas Drozda szocialista főpolgármester akarja átnevezni a Hősök terét Köztársaság-térre vagy Demokrácia-térre.

A kérdés felmerül, a Hősök tere név milyen értelemben „terhelt” negatívan történelmileg?

Megjegyzés: micsoda mulasztás Demszkytől: a budapesti Hősök terét elfelejtette Pető Iván vagy Kőszeg Ferenc térre átnevezni.

Süllyed a 21 milliós Mexikóváros – plusz ivóvíz válság a klímaváltozás miatt

THE NEW YORK TIMES

A tengerszint fölött mintegy 2400 méter magasságban fekvő óriás megapolisz süllyed és omladozik. Kedvezőtlen időjárás esetén a várostól több kilométer távolságban is érezni a mindent elborító bűzt.

A süllyedés gyorsul. Az ivóvízért egyre mélyebbre kell ásni.

Csak általános iskolából 15 omlott össze.

A 15 nyomtatott oldal terjedelmű cikk iszonyatos képet fest fel a várható jövőről.

A helyzet tovább romlásával hatalmas tömegek indulhatnak meg az USA felé, akiket nem fog érdekelni semmilyen határvédelem.

Szaúd-Arábia 40 000 pakisztáni muzulmánt deportált terrorveszély miatt

THE DAILY WIRE

Szaúd-Arábia négy hónap alatt „megdöbbentő számú”, 40 000 pakisztáni muzulmánt deportált az országból azzal, hogy aggódik az általuk jelentett terrorveszély miatt.

Miközben, jegyzi meg a hírportál, a vahhabista dzsihadista ideológiai rákfenét exportálja a nyugati világban lévő mecsetekhez és iszlám központokhoz.

Az Echo TV is antiszemita lett a francia ballibeknek (HULALA)

HULALA

A Magyarországon élő, elsősorban az Auchan-féle franciákat megcélzó portál egy az egyben lefordította azt a keddi interjút, amelyet az Echo TV készített a Kétfarkú Kutyapárt vezetőjével, Kovács Gergellyel.

Ezzel a címmel: „A holokauszttal is humorizál, mint a Charle Hebdo?”, amely csavarban persze az is benne van, hogy a Charlie Hebdo mindennel humorizált kivéve ezzel.

www.lovasistvan.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »