Lovas István: Elhallgatott hírek 227.

Eurasia Csoport: „Merkel jelenleg az egyik legnagyobb veszély a világra nézve”.

PHILOSOPHIA PERENNIS

Az Eurasia Csoport (a világ legnagyobb politikai tanácsadó agytrösztje) Angela Merkelt a világot fenyegető három legnagyobb veszély egyikének értékelte azon listáján, amely a 2017-re vonatkozó legnagyobb kockázatokat sorolja fel.

Az Eurasia Group így indokolja Merkelről alkotott véleményét:

„Merkel számos új kihívást teremtett, amelyek vezetőerejét gyengítik. Először németországi és azon túli menekültpolitikáját pozitívan fogadták, de a terrortámadások és a menekültek által elkövetett sok támadás miatt ez mindinkább problémává válik.

További válságok, amelyek német vállalatokat érintenek, mint a VW, a Deutsche Bank és a Lufthansa.

Politikája eredményeként Európa-szerte mind kevesebben törekednek egy erősebb Európai Unióra. Ebből profitálnak a populista pártok. Merkel geopolitikai ütőereje mind gyorsabban gyengül.”

/Remek./

IMF: A görög válság rosszabb az 1930-as évek amerikai depressziójánál

DEUTSCHE WIRTSCHAFT NACHRICHTEN

A görögországi válság hosszabb ideje tart, mint a rettegett „nagy depresszió” az 1930-as években. Az eurómentők új hitelekkel akarnak tovább menni. Ténylegesen azonban átfogó adósságvágás szükséges, ha valaki a görög népen segíteni akar.

A trojka most Athéntól mindenek előtt újabb nyugdíj csökkenetést akar. Ettől a Sziríza-kormány visszariad, mert a nyugdíjakat 2010 óta már 11 alkalommal csökkentették.

A cikk oda konkludál, hogy a helyzet Görögországban teljesen kilátástalan és megoldhatatlan.

Olasz vendéglő 5 %-os diszkontot ad jó magaviseletű gyerekekkel étkező családoknak

RUSSIA TODAY

Padovában Antonio Ferrari tulajdonos vendéglőjében öt százalékos „jó magaviseletű gyerekeknek” kijáró diszkontot ad.

Ha a gyerekek ottlétükkor csendben maradnak, nem zavarnak más vendégeket, a szülők számlájukból öt százalékot levonnak.

Ferrari elmondta, ha a szülők faragatlanok, a gyerekek azt hiszik, nekik minden szabad. Felmásznak az asztalra cipőben, a vécében játszanak, vizet locsolnak szét, és a többi vendéget zavarják.

Hírdetés

Ferrari szerint a szülők mintegy 30 %-a nem tudja, miként bánjon gyermekeivel ebédkor.

Az ötletnek fantasztikus híre lett Olaszország-szerte, és Ferrarinak nagyon “bejött” az ötlet.

Belga királyságtól Belgisztán felé

VOTUM1

Az OCAM, a belga terrorelhárító hatóság riadót fújt: egyre jobban terjed Belgiumban az iszlamista ideológia.

A mérsékelt iszlámot a szalafizmus és a vahhabizmus szorítja ki. Ezen áramlatokhoz tartozónak vallják magukat az Al-Kaida, az Iszlám Állam és a Boko Haram is. De Szaúd-Arábiában a vahhabizmus állami ideológia. /Figyeljük meg: a cselédsajtó állandóan az emberi jogok iráni és észak-koreai megsértéséért jajong, de soha sem azok nem létezése miatt Szaúd-Arábiában./

Az OCAM szerint egyre nő a vahhabista befolyás alatt álló iszlám központok száma mind Belgiumban, mind egész Európában.   „Annak ellenére, hogy az iszlamista terrorszervezeteket a szaúdi monarchia nem ismeri el, a királysággal számos közös vonásuk van. Végezetük közös szunnita vallási gyökerekről van szó”, közölték az OCAM-nál.

Megjegyzés:

A témában megkérdeztem az Európai Bizottság budapesti képviseletét.

Mint a Magyar Hírlap január 16-i számában olvasható, onnan ez a válasz érkezett az itt olvasható kérdésre:

Lenne lehetősége az Európai Uniónak egységesen megtiltani, hogy Szaúd-Arábia, az Egyesült Államok stratégiai szövetségese,  a tagországokba exportáljon szalafista/vahhabista ideológiát bármilyen módon, beleértve a szélsőséges ideológiát prédikáló medreszék finanszírozását?

Felix Bubenheimer, a képviselet sajtó és médiafelelőse így válaszolt:

„A felvetett kérdésekben, beleértve a vallási intézmények finanszírozását, nem az uniós, hanem a nemzeti jogszabályok az irányadóak, azaz nemzeti hatáskörbe tartoznak az ilyen jellegű intézkedések.”

Wilders: betiltani az iszlámot, bezárni a mecseteket

VOTUM1

Geert Wilders, radikális jobboldali holland pártvezető kijelentette: az iszlám veszélyesebb a nemzeti szocializmusnál és hogy be akarja tiltani az iszlámot az egész országban. Betiltaná a Koránt és bezáratná a mecseteket.

A Koránt a Mein Kampf-fal hasonlította össze, a mecseteket a „náci templomokkal”. /Ami azt mutatja, Wilders egyúttal rögtön be akarja magát ismét hízelegni azoknál, akik nem ütköznek meg azon, hogy „náci templomok” nem voltak./

Kijelentette, a jogállamnak tesz szívességet, ha ezeket nem engedélyezik.

(Wilders Szabadságpártja jelenleg az országban a legnépszerűbb.)

A Politico már a svéd “értékekért” is aggódik

A Politico szerkesztőségének reggeli kör-emailje halálra aggódta magát, amiért már Svédországban is kezdenek keményedni a hozzáállások a kulturális sokszínűség és bevándorlás iránt. De a fősodratú politikusok retorikája is változik.

Veszélyben a szociális liberalizmus értéke. Ami akkora szerepet játszott a nemzeti identitásban, és a büszkeség forrása volt. Míg most az idegengyűlölő narratívák egyre inkább nyomulnak előtérbe, ahogyan nő a bevándorlás.

Egyre inkább hallani a politikusokat is, hogy fel kell lépni az alaktalan globális erőkkel szemben.

A svédek úgy érzik, a bevándorlás veszélyezteti liberális értékeiket.

Lovas István – www.lovasistvan.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »