Lovas István: Elhallgatott hírek 216. / Nemzetközi sajtószemle

Pizzo atya a new yorki Trump-gyűlölő liberálisoknak: Ugorjatok le a legközelebbi felhőkarcolóról!

THE NEW YORK POST

A New York-i Queens-ben – ahol sok liberális katolikus lakik – Philip Pizzo atyának van egy javaslata Trump ellenzőinek: ugorjanak le a legközelebbi épületről.


Pizzo atya ez ügyben küldött is nekik egy twitter-üzenetet (lásd  fotókánkat), ahol a csatolt képen egy Trump-ellenző leugrik a felhőkarcolóról.

A konzervatív tiszteletes atya Richmond Hillben felügyeli a Szent Benedek Jospeh Labra római katolikus templomot.

Korábban Obama elnökről posztolt ki egy fotót azzal, hogy „Nem az én elnököm”. Clintonnéról pedig ezzel: „Csúnya arc” (ezt olaszul), és még Happy Halloween-t kívánt neki.

A 67 éves Pizzo atya azt mondta a New York Postnak,  hogy a „Jump Against Trump” („Ugorj Trump ellen”) mém mókás. A képen lévő további szöveg fordítása: „Mutasd meg gyűlöletedet Trump iránt”. „Tedd azt a szociális igazságért!”

(Kérdés: na, Erdő?)

Példátlan: a szenátusbeli demokraták bojkottálják Trump jelöltjeinek meghallgatását

THE NEW YORK POST

Ma (kedden) a szenátusban lévő demokraták bojkottálták Steven Mnuchin pénzügyminiszter jelölt és Thomas Price egészségügyi miniszter jelölt meghallgatását, miután azt állították, hogy a két ember hazudott saját pénzügyeiről.

/Ezzel beláthatatlan ideig késleltetve Trump elnök jelöltjeit abban, hogy hivatalukat átvegyék./

Hírdetés

„16 országból vannak kitiltva a zsidók. Hol a felháborodás?”

 THE TRUTH DIVISION

A magát jobboldali konzervatívként besoroló portál szerint a „baloldalt” nem érdekli Izrael, csak a muszlimokkal törődik. Mint most, amikor Trump elnök nem engedi be őket az Egyesült Államokba.

De izraeliek 16 országba nem  utazhatnak be. És hol marad a felháborodás, kérdezi a cikkíró.

A tiltó országok: Algéria, Banglades, Brunei, Irán, Irak, Kuvait, Libanon, Líbia, Malajzia, Omán, Pakisztán, Szaúd-Arábia , Szudán, Szíria, Egyesült Arab Emirátusok és Jemen.

(Obamácska, nálunk Hóman Bálint szoborfelállításának meggátlásával foglalkoztál, amikor Szaúd-Arábia, stratégiai szövetségesed nem engedi be az izraelieket? És mindenki veled együtt kussolt?) 

Siralomház: a francia GDP tavaly csak 1,1 %-kal nőtt

BOULEVARD VOLTAIRE

Franciaország GDP-je tavaly 1,1 %-kal nőtt,  jelentette az INSEE intézet. „E szám jelentősen kisebb a kormány előrejelzésénél”.

A „trumpizmus” legyőzéséhez rendkívüli népi ellenállásra van szükség

THE GUARDIAN

A brit lap rendkívül lelkesen beszél a Trump elnöki beiktatása utáni Női menetről, amely az amerikaiak valaha is tartott legnagyobb demonstrációja volt. Még a vietnami háború ellenit is felülmúlta.

Ami érthető, mert az amerikai demokrácia példátlan fenyegetéssel néz szembe.

A „szörnyű” veszélyt a hosszabb cikk a zárómondatában úgy foglalja össze,  hogy Trump „autoriter, nacionalista államot akar”.

www.lovasistvan.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »