Lovas István: Elhallgatott hírek 215. / Nemzetközi sajtószemle

Megkezdődött: Trump olyan, mint Mussolini, Hitler és Orbán

PROJECT SYNDICATE

/Figyelmeztetés: miután a cikk szerzőjéről, Bernard-Henri Lévy filozófusról lehetetlen higgadtan írni, kérem, ne olvassák el az alábbiakat azok, akik ezt nem viselik el./

Lévy a múlt század hetvenes éveinek középén kibontakozott „új  filozófusok” irányzatának egyik vezető alakja volt és azóta is a francia közélet egyik legismertebb figurája.

Helye azonban nem ott lenne, hanem Hágában, börtönben, miután e „baloldali” filozófus-sztár volt, aki a „jobboldali” „konzervatív” Sarkozy elnököt rávette arra, hogy pusztítsa el Líbiát.

Aki nem hiszi, két mértékadó forrás, az Observer és a France24 angol nyelvű portálja erről:

http://observer.com/2015/05/why-does-everyone-hate-bernard-henri-levy/

http://observer.com/2015/05/why-does-everyone-hate-bernard-henri-levy/

http://www.france24.com/en/20120606-libyan-war-brought-you-bernard-henri-levy-sarkozy-clinton-obama

Az Observer cikkének címe Miért utálja mindenki Bernard-Henri Lévyt

míg a másik címe: A Bernard-Henri Lévy által létrehozott líbiai háború

A Project Syndicate, az itt ismertetett cikk megjelenési helye is „jófajta”.

George Sorosnak is kedvenc publikálási fóruma.

Donald Trump összeesküvése Amerika ellen című cikkét úgy kezdi, hogy „Donald Trump beiktatásának napján találkoztam Philip Roth-tal”. /A Portnoy-kór című könyv szerzője./

Lévy a találkozást „szürreálisnak, ítéli, mert hogy Roth barátja 2004-es, „Összeesküvés Amerika ellen”-ben  olyanfajta „baljóslatú és hidegrázós rémálmot” ír le, amibe Amerika most került.

A nácik és az antiszemitizmus a cikk felénél bukkannak fel.

És azután így ír:

„Trump viszont olyan retorikát alkalmaz, amely Mussolinira emlékeztet. És szolidaritásáról vallott az Atlanti-óceán másik oldalán élő legrosszabb populistákkal és kifejezett fasiszta vezetőkkel, Nigel Farage-tól és Orbán Viktortól Marine Le Penig és Vlagyimir Putyinig”.

A többit hagyjuk.

De egyet ne.

Néhány napja Josef Joffe, a német neokonzervatív Die Zeit hetilap főszerkesztője a német közszolgálati ARD televízió Sajtóklub című műsorában azt javasolta Trump eltávolításával kapcsolatos kérdésre, hogy a gyilkosság a Fehér Házban egy ilyen út lehet.

Hírdetés

Ezen a Russia Today-en és három amerikai alternatív médiumon kívül senki nem háborodott fel.

Ebben bízva javaslom a fel nem háborodottaknak,  hogy azonos mércével fogadják, ha azt mondom, a Lévy-probléma megoldására a guillotin a legmegfelelőbb eszköz, például egy forgalmas rijádi sarkon, mondjuk a zebrán, ahogyan az az USA stratégiai szövetségesénél mindennapos problémamegoldás.

Itt már csak az a kár, hogy javaslatomat nem hangoztathatom több tíz millió embernek egy közszolgálati adón keresztül, mint tette azt Joffe.

Hiszem, hogy Bernard-Henri Lévyre vonatkozó javaslatomnak legalább annyian örülnének, mint Jofféénak Trump meggyilkolására.

Iszlamisták „ausztro-kalifátust” terveztek – lecsaptak rájuk

DIE PRESSE

800 biztonsági ember, 16 házkutatás, 14 letartóztatás: a hatóságok Grazban és Bécsben szétverték az Iszlám Államhoz tartozó muzulmánoknak egy 2015 óta működő hálózatát.

Az iszlamista-szalafista hálózat tagjai láthatóan azt tervezték, hogy Ausztriában létrehoznak egy „ausztro-kalifátust”, tudósít a vezető osztrák lap.

Felmérés: Ausztriában a migránsok 40 %-a a vallást a törvények fölé helyezi

RUSSIA TODAY

Az osztrák tudományos akadémia legújabb felmérése szerint az Ausztriában élő menekültek 40 %-a úgy gondolja, hogy a vallási parancsok elsőbbséget élveznek az ország törvényeivel szemben.

E miatt Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter alaposan át akarja alakítani az integrációs folyamatot.

900 menekültet kérdeztek meg.

A holland Brexitet Nexitnek hívják majd

THE SUN

A brit bulvárlap úgy mutatja be Geert Wilderst, mint Hollandia Donald Trumpját, aki „ki akarja vezetni országát az EU-ból és le akarja zárni a határokat a muzulmánok elől.”

„A jobboldali láz adó elől jár a közvéleménykutatásokban a márciusi általános választásokat illetően, miután bevetette támogatását a ’Nexit’ mögé”.

/A cikkre a csatolt, fantasztikus fotók kedvéért nagyon érdemes rákattintani./

Két hónapja a gambiai kínzás kulcsfigurája svájci menekültotthonban

DAS BILD

Ousman Sonko volt gambiai belügyminiszter már két hónapja nyugodtan töltötte idejét a Lyss BE nevű svájci menekültotthonban annak ellenére, hogy a migrációért felelős berni államtitkárt tájékoztatták, hogy kiről van szó.

Sonko belügyminiszterként kulcsszerepet játszott a gambiai kínzásokban és önkényesen döntött letartóztatásokról, illetőleg kínzásokról.

Csak január 26-án tartóztatták csak le azt követően, hogy több svájci lap írt az esetről és egy civil szervezet feljelentést tett ellene, jelenti a német bulvárlap.

Kerek 40 magas rangú török NATO-katonatiszt kért menedéket Németországban

HANDELSBLATT

Törökországban börtönbüntetés és kínzás várhat rájuk.

A kérelmek, jegyzi meg a vezető német üzleti lap, amelynek tudomására jutott az ügy, szétverhetik a német-török viszonyt.

Mindez Merkelnek küszöbön álló ankarai látogatása előtt történt.

www.lovasistvan.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »