Lovas István: Elhallgatott hírek 205. / Nemzetközi sajtószemle

Antonio Tajani, az anti-Schulz.

POLITICO

főcímmel és „Olaszország nyeri a választást az Európai Parlament élére. Nem mindenki örül” alcímmel ír a Politico arról, hogy mennyire csalódottak a Tajani ellen szavazó európai parlamenti képviselők. Plusz olyan Orbán-szerű (lásd lentebb).

A cikknek már a második mondatában felbukkan az a vád – amelyet Tajani meg nem nevezett volt munkatársa szájából idéz/szájába ad -, hogy a jobboldali konzervatív új EP-elnök „nem értelmiségi” és Berlusconi „foltot” visel magán. Sőt, nem is karizmatikus. Uniós biztosként se remekelt. Nem is valószínű, hogy sok bajt fog okozni a testület élén.

Tajani nem akar Schulz 2 lenni: „Mindenki elnöke akarok lenni. Nem akarok az Európai Unió miniszterelnöke lenni”.

A 63 éves Tajani Berlusconi olasz miniszterelnök szóvivője volt.

A belga zöldpárti Philippe Lamberts azt mondta róla, „Nem lesz olyan színpompás, mint Schulz”. /Értsd: nem fog naponta sikítani a „populista”, „nacionalista”, stb. veszélyről./

Egy szintén anonim „bizottsági” forrás azt mondja róla, hogy „A Bizottságban sokat dolgozott érdekcsoportokkal és lobbistákkal… Nincs jövőképe, nincs történelmi perspektívája, nincs tudása…sohasem olvas…nem értelmiségi/A – mint kiderült – nyakig az idegen érdekek végrehajtójának bizonyult Barroso volt bizottsági elnökről és Neelie Kroes biztosról írva a brüsszeli szakportálok soha nem emlegettek érdekcsoportokat és lobbistákat./

Tania Fajon, a szociáldemokrata frakció szlovén EP-képviselője a sajtónak nemrégiben eljuttatott közleményében így fakadt ki: „Kedves Tajani úr, milyen értékei vannak az agyában? Ugyanolyanok, mint Berlusconinak és Orbánnak? A megosztottság, homályos alkuk értékei a szolidaritás, átláthatóság és a közös európai megközelítés helyett?”

Marine Le Pen a francia elnökjelöltek közül a népszerűségi lista élére ugrott

INFO-DIREKT

Marine Le Pen, a radikális Nemzeti Front elnökjelöltje most először vezeti a közvéleménykutatások népszerűségi listáját.

Francois Fillon konzervatív joboldali jelölt viszont súlyosan visszaesett: az elmúlt két hónapban 12 százalékot veszített népszerűségéből. A franciáknak több mint felének rossz véleménye van róla.

A Paris Match hetilap felmérése szerint Marine Le Pen 26,5 %-kal vezet. Fillon 25 %-kal került mögé.

Jó három hónap múlva, május 7-én lesz Franciaország az elnökválasztás első fordulója.

Fillon mindenek előtt a munkások körében vesztett sok szavazatot, miután bemutatta neoliberális gazdaságpolitikáját.

Hírdetés

Trump főtanácsadó a davosi fórumon: „Tüneményes kapcsolatot akarunk Kínával”

XINHUA

Donald Trump megválasztott amerikai elnök főtanácsadója, Anthony Scaramucci a davosi Világgazdasági Fórumon kijelentette, hogy „A kínaiaknak és amerikaiaknak közös ügyük van”.

Hozzátette: „Úgy gondolom, igen erős kétoldalú kapcsolatra van szükségünk”.

Scaramucci ezt ugyanazon a napon mondta, amikor Hiszi Csin-ping kínai elnök mondta el történelmi fontosságú beszédét a fórumon.

Trump tanácsadója kifejtette: „Tisztelem Kínát. Feltétlen tiszteletem Kína elnökének, és tüneményes kapcsolatot akarunk Kínával”.

/A ma reggeli Wall Street Journal arra figyelmeztet, hogy Trump háborúba sodorhatja Amerikát Kínával. A jelek szerint azért öt perc még van a háború kitöréséig./

Putyin washingtoni puccstól óvja Trumpot

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Putyin orosz elnök véleménye szerint Donald Trump elnököt puccsal eltávolíthatják. Vannak olyan erők, amelyek Trumpot hivatali munkájában igen erősen akadályozni akarják.

Putyi kifejezte azt a véleményét, hogy Trumpot olyan módszerekkel akarják megdönteni, mint amelyeket korábban már bevetettek Ukrajnában, hogy a Janukovics-kormányt megbuktassák.

Az egyik ilyen cél, mondta az orosz elnök, hogy az Egyesült Államok elnökének legitimitását aláássák. Sokan kész állnak arra, hogy Washingtonban egy „Majdan-teret” szervezzenek és úgy tartsák távol hivatalba lépésétől.

„Vágd torkon!” – szervezkednek Trump beiktatási ünnepségének megakadályozására

BREITBART

James O’Keefe „Project Veritas” nevű mozgalma tegnap újabb videót hozott nyilvánosságra, amelyet a cikk mellékel. Ezen különféle emberek magyarázzák, milyen terveket dolgoztak ki Trump pénteki elnökké avatásának megszakítására.

Módszereik: utcák blokkolása, vasútközlekedés megzavarása, „neonácik” torkon vágása és egyéb „polgári engedetlenség”.

Csakhogy e liberálisok pechére szervezkednek az ünnepség védelmezői is, amiről a

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

számol be.

50 ezer motoros akar Trumpnak védelmet nyújtani úgy, hogy a rendőri sorfal mögött sorakoznak fel és „testükkel alkotnak falat” mindazok ellen, akik az ünnepséget meg akarják zavarni.

Mozgalmuk neve „Motorosok Trumpért” („Bikers for Trump”).

www.lovasistvan.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »