Lovas István: Elhallgatott hírek 201. / Nemzetközi sajtószemle

Ulfkotte tavaly decemberi könyvében azt írta, megölik.

Udo Uflkotte tavaly december elején megjelent könyvében („Volkspädagogen – Wie uns die Massenmedien politisch korrekt erziehen wollen, azaz Népi pedagógusok – Miként akarnak bennünket a tömegmédiumok politikailag korrekt módon nevelni) ezt írja:

„Aki ma a német nyelvű területen újságíróként gazdasági vezetőkkel vagy politikusokkal kapcsolatban bizonyos dolgokról ki akarna pakolni, az azt a veszélyt kerülgeti, hogy ’összeesküvés-elméleteket szövögetőnek’ gúnyolják. De ez a kellemes változat. A másik? Hogy megölik.”

Anarchisták káoszba akarják fullasztani Trump beiktatását – és levél Járai Juditnak

INFOWARS

Radikális anarchisták „a lehető legnagyobb mértékben” szét akarják verni január 20-át, Trump beiktatásának napját.

Közülük a „mérsékeltek” „polgári ellenállást” és „polgári engedetlenséget” szítanak. Mások nyíltan beszélnek „blokádról”, barikádok átugrásáról, lövedékek hajigálásáról és „az egész város megbénításáról”.

Remélhető, írja Alex Jones, az Infowars főszerkesztője, hogy kísérletük megbukik.

Ennek érdekében, tudósít a

COMMON DREAMS

Milliók felkelését sürgetve Trump ellenségei a „Fasizmussal szembeni ellenállásra buzdítanak” címmel

több ezer aktivista, újságíró, celeb és más közéleti személyiség teljes oldalas hirdetést tett közzé a New York Times-ban ezzel az ordító címmel (lásd a mellékelt képet):

NEM!

Az emberiség nevében

Visszautasítjuk, hogy elfogadjunk egy fasiszta Amerikát!

Az alatta található aláírók között ott van Marc Lamont Hill (CNN), Carl Dix (az USA Kommunista Pártja) és mások. Eddig kétezren.

A szöveg:

Menjetek az utcára!

Minden nap és minden éjjel

Január 14-től január 20-ig.

Ott leszünk

Először: százak és ezrek mennek az utcára

Utána: tíz és százezrek

Minden nap többen, hogy milliók legyenek országszerte,

ahogyan a január 16-20-i hét kibontakozik…

Csatlakozz hozzánk, hogy történelmet csináljunk

Hozd felirataidat, barátaidat, szeretteidet és igazságos dühödet.

Bátorsággal, meggyőződéssel és mély eltökéltséggel megyünk előre megállíthatatlanul

Az emberiség nevében célunk semmivel nem kevesebb, hogy megakadályozzunk egy Trump-Pence

fasiszta rezsimet

Hívd a szervezőket Washington D.C.-ben a 213-804-1811-es számon.

 

                                                               *             *             *

Kedves Judit!

A fentiekben ismertetett New York Times hirdetés szerdán jelent meg a lapban.

Hallgattál róla. Miért? Tényleg azt hiszed, hogy ez nem érdekelte volna a hazai nyilvánosságot?

Egy washingtoni tudósítóként nem csak az a feladatod, hogy  elküldd megbízódnak – a magyar előfizetők által eltartott MTI-nek, e manipulatív hírközpontnak -,  mindazt, amit Bicskén karosszékből tudhatok meg a CNN-t, a társait, és a nagyobb lapok online kiadásait nézve, hanem olyan történésekről, amelyek potenciálisan érdekesek lehetnek az itthoni hírfogyasztóknak.

Kérlek, kezdj el dolgozni, és légy annyira erős, hogy olykor kiejted a szádon a „neokonzervatív” vagy becézve „neokon” szót is, amely kulcsfontosságú az amerikai külpolitikában és ott naponta többször van róla szó.  

Ami a fentieket illeti, felhívtam az antifasiszta szervezőket a fentebb megadott számon és rögzítettem, amit mondtak, miután elmeséltem nekik, itt állok a budapesti amerikai nagykövetség előtt és a rendőrök véresre vertek, mert Trump ellen tüntettem. Kibírtam nevetés nélkül.

Elmondtam neki, megyek a kórházba.

A telefonos hölgy majdnem sírva fakadt és kérte, a kórház után hívjam fel őket.

Ha van időd, kérlek, telefonálj nekik,  hogy már meggyógyultam, nehogy New York Times-cikk legyek (tudod, imádják az ellenőrizetlen álhíreket, főként ha rólunk van szó), és jelezd nekik, hogy te is a szakmai gyógyulás útján jársz, azaz holnaptól kezdve megkezded a tőled elvárt munkát. Aggodalom, szorongás és a munkavesztéstől való alaptalan félelem nélkül.

Hidd el, Ojbán báci és az MTI-igazgató Gazsó L Feji báci nem fognak bántani.

Ígérem.

Egyébként tudatom veled: újra indult a Sajtóklub, ahol utolsó szereplésed az volt, amikor az akkor megválasztott Medgyessy Pétert “miniszterelnökünknek” nevezted.

Korrupt ausztrál parlamenti képviselők (az ottani Goodfriend csak nem tilt ki senkit az USA-ból)

XINHUA

Öt ausztrálból négy hiszi, hogy a szövetségi politikában a korrupció szerepet játszik, ismertet a kínai hírügynökség egy ma nyilvánosságra hozott felmérést.

A válaszadók 82 százaléka korrupcióellenes felügyeleti szervet akar látni, amely ellenőrzi a parlamenti képviselők költekezését.

A reprezentatív felmérésben 2200 ausztrál véleményét kérdezték meg.

/Érthetetlen, hogy Goodfriend canberrai megfelelője nem akar ausztrál parlamenti képviselőket kitiltani az USA-ból – ahol egyébként a korrupció törvénybe van foglalva és így törvényessé tették./

A szlovének azzal fenyegetnek, hogy szabotálni fogják a horvát turistaidényt

RFE/RL

Egy ideje a volt Jugoszlávia államai között olyan rossz a viszony, amire nem volt példa a balkáni háború óta.

A szlovének azzal fenyegetnek, hogy szabotálják a horvát turista szezont, jelenti a prágai székhelyű Szabad Európa Rádió.

Ivica Dacic szerb külügyminiszter folyamatosan sértegeti Macedóniát és Montenegrót.  Kolinda Grabar Kitarevic horvát elnök a maga részéről keményen hozzájárul ahhoz, hogy Szerbia és Horvátország között olyan feszült legyen a viszony, mint arra nem volt példa a két ország között 1995-ben befejeződött háború óta.

Tomislav Nikolic szerb elnöknek Szarajevóban, a boszniai fővárosban sikerült nagyot rontani a kapcsolatokon.

Először január 9-én elment a Republika Srpska „államiság napja” ünnepségére, majd pedig, két nappal később, fogadta Momcilo Krajisnik elítélt háborús bűnöst, akit 20 év börtönre ítéltek az 1992-95-ös háborúban elkövetett bűnökért, beleértve a deportálásokat, etnikai tisztogatást és az emberiség („emberiesség” a közelmúltban elfogadott fordítás szerint) ellen elkövetett bűnöket.

Miután ítéletének kétharmadát letöltötte egy brit börtönben, Krajisnik visszatért Banja Lukába, hogy létrehozza a Republika Srpska Alapítói elnevezésű szervezetet.

(A hosszabb cikk arról nem számol be, milyen módon akarja Ljubljana szabotálni a horvát turistaszezont. Erre megad egy linket, de az csak hibajelzést eredményez.)

Dánia megszüntette az Iszlám Állam terroristáinak a munkanélküli segély folyósítását

RUSSIA TODAY

Dániában olyan új törvényt hoztak, amelynek célja, hogy megfékezze a terrorizmust és radikalizálódást. Ennek keretében az Iszlám Állam „militánsai” már nem fognak munkanélküli segélyt kapni.

Decemberben a dán nyilvánosság döbbenten értesült arról, hogy legalább 34 Iszlám Állam tag munkanélküli segélyt kap, miközben Szíriában és Irakban a terrorcsoportnak harcoltak.

Troels Lund Poulsen foglalkoztatásügyi miniszter még azt is követeli, hogy a dzsihadisták legalább 672 000 dán koronát (kb. 91 000 dollár) fizessenek vissza a felvett összegekből.

Bocsánat: ennyire még nem hülye a Bundeswehr: „hírcsárda” magazin volt a Conchita Wurst kinevezés forrása

A napi nagyon feszített ütemű, mintegy 18 órai munkában egy hír linkjére kattintva automatikusan egy betűt javítottam és  Morgenmagazine.com-ot írtam, holott a publikáció helye Morgengagazine.com volt http://www.morgengagazin.com/militaer/conchita-wurst-wird-generalinspekteurin-der-bundeswehr/, ami „hírcsárda” magazin.

Amikor a kedves olvasók közül többen szóltak, üzenetben odaírtam a tévedést, de mivel még most is kapok üzenetet erről, jobb ha külön hívom fel az elütésre a figyelmet.

Akkor tehát javítás, de a német viszonyokra jellemző, hogy még én is elhittem ekkora ökörséget.

www.lovasistvan.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »