Lovas István: Elhallgatott hírek 181. / Nemzetközi sajtószemle

Clintonnét kiborító hadihajó elnevezés javaslat a Fehér Házból (!)

Ray Mabus, az amerikai haditengerészetért felelős államtitkár a Fehér Ház weboldalán beterjesztette azt a javaslatát, hogy a következő nagyobb amerikai hadihajó kapja a(z) USS The Deplorables (A nyomoroncok) nevet azért, „hogy tiszteletet mutassanak azon állampolgárok irányába, akik fellázadtak, hogy megvédjék Amerikát és az alkotmányt a globalistáktól”.

A „nyomoroncok” elnevezés Hillary Clinton demokratapárti elnökjelölttől származik, aki a kampány idején Trump megválasztott amerikai elnök támogatóinak feléről azt mondta, azok „a szánalmasak kosarába” illenek.

Juncker végre beismerte: „Nem tudjuk kezelni a menekültválságot”

A (facebookról letiltott) tényközlő, független német gazdasági-politikai hírportál, a Deutsche Wirtschafts Nachrichten idézi az Európai Bizottság elnökének a német közszolgálati ZDF adónak tegnap este adott interjújából azt a rész, amikor kijelenti, hogy „nem tudjuk kezelni a menekültválságot”. Hozzátette: „Nincs értelme, hogy szépítgessem a dolgot”.

Figyelmeztette a ma csúcstalálkozót rendező uniós tagországokat, együtt oldják meg a problémát. „Olaszországot és Görögországot nem hagyhatjuk egyedül”, jelentette ki és „nem tűrhetjük, hogy csak Németország és Svédország fogadjon be menekülteket. A belső európai szolidaritást erősíteni kell.”, tette hozzá.

A beszámoló kiemeli, ezen egyértelműen Magyarországot és Lengyelországot értette.

Hírdetés

Törvényhozásbeli puccsot készítenek elő Trump ellen

jelenti a World News Daily Washingtonból.

A teljes ellentámadásba lendülők terve az, hogy rávegyék az elektorok kollégiumának tagjait és az elnök megválasztását áttereljék a képviselőházba, ahol a republikánusok többsége megpróbálhat Trump helyett egy másik republikánust választani. Tekintettel az ottani republikánus vezetés összetételére ,a Trumppal szembeni alternatíva könnyen lehet egy establishmentből való republikánus.

A tervet a Harvard Egyetem szélsőbalos, alkotmányjogot oktató professzora, Larry Lassig főzte ki.

Csak 37 republikánus elektorra lenne szükség, akik az államukban többséget kapott Trumpot mégsem szavazzák meg, ugyanis Lessig ennek bemutatta jogi alapját.

A Fox News jelentése szerint Lessig máris felállított egy „Elektori trösztöt”, amely jogi tanáccsal szolgál a Trumpot ellenző elektoroknak. A cél az, hogy a Trump-ellenes republikánus és demokratapárti elektorokat egyesítsék és így megakadályozzák, hogy Trump megkapja az elnökké választásához szükséges 270 szavazatot.

Ezt követően a republikánusok kiválasztanák az alternatív személyt.

Már egyre többen vannak, akik szerint egyáltalán nem járhatatlan a Lassig által javasolt út.

www.lovasistvan.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »