Lovas István: Elhallgatott hírek 164. / Nemzetközi sajtószemle

Júlia Timosenkó az ukránokat új Majdan-puccsra szólította.

SPUTNIK

Az ukrán Haza nevű ellenzéki párt elnöke, Júlia Timosenkó az ukránokat egy új Majdan-puccsra szólította. Arra kérte őket, hogy mától Kijev központjában kezdjék meg a tiltakozó akciójukat.

*             *             *

Az EBESZ vonakodik lépéseket tenni, miután Trump korábbi tanácsadója kifogásolta, hogy Clintonné megsértette a választási normákat. Az EBESZ – amelynek korábbi sajtócézárja az SZDSZ-es Haraszti Miklós volt  – kerülni akar mindenfajta beavatkozást az amerikai választásokba, mondta az EBESZ egyik képviselője a Sputnik Newsnak. Kifejtette, az ügyben csak az amerikai hatóságok léphetnek és az nem az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet dolga (amely magát minden, Magyarországgal kapcsolatos „panaszban” illetékesnek találta).

*             *             *

A bizonyítékok azt mutatják, hogy a CIA és az amerikai haderők Afganisztánban kínzást és más háborús bűncselekményeket hajtottak végre, jelentette ki Fatou Bensouda, a Nemzetközi Büntető Bíróság ügyésze tegnap. Az USA által elkövetett háborús bűnök kiterjednek a kelet-európai titkos CIA fogdákra is.

SPIEGEL ONLINE

Martin Schulz a nap győztese”, írja a német hírportál reggeli szerkesztőségi kör-emailjében. Az Európai Parlament elnöke annyi vasat tartott a tűzben, hogy már ő se tudja átlátni, hány vezető helyre tart igényt, de semmit nem szeretne jobban, mint meghosszabbítani hivatali idejét Brüsszelben. De ha távozik „ki menti meg Európát…Talán az olyan időkben, mint a mai, az olyan szuperhősöket, mint Schulz egyszerűen klónozni kellene”, csúszik a talpnyalás nyálrendszerébe még az eddigieknél is mélyebben Németország legolvasottabb fősodratú portálja.

EUOBSERVER

Az EU védelmi tervet dolgoz ki Trump árnyékában címmel a brüsszeli szakportál arról ír, hogy tegnap az „56 EU külügyi és védelmi minisztereinek jumbó-méretű találkozóján” olyan tervet támogattak, amely „mini katonai főparancsnokságot és közös gyorsreagálású hadtestet  hoz létre”. Az EU külügyi szolgálata teremtené meg az új parancsnokságot, amelynek neve „állandó művelettervezési és végrehajtási képesség” lesz, amely „nem operatív katonai missziókat” irányít, min például a líbiai és iraki haderő képzése, de nem vesz részt harcban. /Madárbél jóslat: ez annyira lesz hatékony, mint amennyire vonzó bürokratikus agyszülemény neve./

EURACTIV

Putyin orosz elnök tegnap arra figyelmeztette Merkel német kancellárnőt, hogy megvan a kockázata annak, hogy Ukrajna belecsapol az Európába gázt szállító, rajta keresztül haladó vezetékbe.

*             *             *

Az uniós külügyminiszterek trumpi vésztanácskozásán (melyről a brit, a francia és a magyar külügyminiszter távol maradt) ugyan bírálták Törökország fellépését a meghiúsított katonai puccs támogatóival szemben, de az osztrák külügyminiszter azon sürgetése, hogy függesszék fel Ankara uniós csatlakozási tárgyalását, nem kapott elég támogatást.

DIE PRESSE

A bolgár és moldáviai oroszbarát vezetők megválasztása nyomán Boris Kálnoky Oroszbarát hullám Kelet-Európában címmel megjelenő, budapesti keltezésű tudósításában keresi az okokat, hogy mi a csuda történik. Csak nem a régi tömb áll helyre? – kérdezi a szerencsétlen.

 
SÜDDEUTSCHE ZEITUNG

A német rendőrség több mint 200 lakást és irodát kutatott át, amelyeket a radikális szalafista „Igazi Vallás Egyesület” használt.  Az akcióban több száz rendőr vett részt. (A balliberális lap cikke nem említi, hogy a szalafistákat Szaúd-Arábia, az USA egyik fő stratégiai szövetségese pénzeli.)

DIE WELT

Ugyanerről a témáról a Welt „Gyűlöletet szítani a Korán álarca alatt” címmel a cikk azt írja, az Igaz Vallás Egyesültet nevű németországi szalafista hálózat célja a társadalom radikalizálása. A neokon lap cikke szintén gondosan kerüli a szaúdi kapcsolat említését.

INFOWARS

A kampányában Donald Trumpot támogató alternatív portálon Alex Jones, a portál „megszemélyesítője” felszólította Trumpot, adjon kegyelmet az amerikai kémelhárítás ügyeit napfényre hozó és 2013-ban Oroszországban menedéket kapott Edward Snowdennek, ugyanis, mondta Jones, Trump sikerét részben annak köszönheti, hogy ténykedése után megnőttek a politikailag érzékeny kiszivárogtatások. Jones elmondta, ha ismét beszélget Trumppal, ezt elmondja neki.

DAILY EXPRESS

Az Ifop francia közvélemény-kutató felmérése szerint a franciák több mint fele folyamatosan terrortámadástól tart és azt gondolja, áldozata lehet a következő  terrortámadásnak.

REUTERS

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök tegnap arra figyelmeztetett, hogy a Szíriából és Irakból kiszoruló Iszlám Állam országában telepedhet meg, de ha ez megtörténik, népe biztonsága érdekében megkerülné az emberi jogokat.

JUNGE FREIHEIT

Dél-Afrikában Julius Malema radikális balliberális ellenzéki fekete követőit arra szólította fel, hogy a fehérektől vegyék el tulajdonukat és vagyonukat. „Ha innen lekopnak, szép ingatlanokat láttok majd. Ha tetszik nektek, vegyétek el őket”.

TABLET MAGAZIN

Susan Faludival a „pótolhatatlan oknyomozó újságíróval” felvett, húsz nyomtatott oldal terjedelmű interjúját az amerikai zsidó portál így foglalja össze: „Legutóbbi könyvében … A sötétkamrában, riporter mélyre ás, hogy megtalálja apját, egy magyarországi holokauszt-túlélőt, aki transznemű lett – és  felszínre hozott az amerikai és amerikai-zsidó identitásról olyan meditációt, amely Trump korszakává alakul.”

BLOOMBERG

Prémium információ azoknak, akik fel akarják venni a globális Soros Fund Management LLC-vel (Soros Alapítványkezelő Kft.) a kapcsolatot: székhelye 888 Seventh Avenue, 33-ik emelet, New York, NY 10106. USA. Telefonszám: országkód 1, majd 2121-245-5154. Elnök Robert Daniel Soros. (A George-ot Györgyre hamisító hazai Stockholm-szindrómás sajtónnak ettől kezdve: „a magyar származású Robert Daniel Soros”).

www.lovasistvan.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »