Lovas István: Elhallgatott hírek 1-2

Lovas István: Elhallgatott hírek 1-2

Elhallgatott hírek néven a mai naptól kezdve időnként olyan híreket közlök, amelyek valamiért a magyar médiában nem kaptak és várhatóan nem fognak helyet kapni.

1.
A palesztin nép függetlenségét támogató Electronic Intifada nevű hírportál mai dátummal arról adott hírt, hogy egy Benny Levy nevű izraeli mozdonyvezető facebook-jára azt a buzdítást posztolta, hogy „Gázolj el egy arabot Izraelért!”. Majd hozzátette azt is: „Előre! Ne fékezz!!!”. Akit a történet részletesebben érdekel, megtalálja itt: http://electronicintifada.net/…/train-driver-calls-every-is…

2.

Hírdetés

Az amerikai Pittsburgh-ben az ottani egyetem főbejáratával szemben van egy kis büfé. Két professzor működteti. A büfé neve Konfliktus konyha. Olyan országokból származó ételeket kínálnak, amely országokkal az Egyesült Államok konfliktusban áll. Felszolgáltak már afgán, iráni, kubai, észak-koreai, venezuelai ételeket. Mindebből nem volt semmi baj.

Egészen addig, ameddig a büfé nem kínált palesztin fogásokat. Tiltakozások sora mellett (melyek szerint ezek az ételek antiszemitizmust sugároznak) a két professzor halálos fenyegetést is kapott és ezért a Konfliktus konyhát ideiglenesen be kellett zárni. Majd újra megnyílt és most a korábban szokásos napi 2-300 vendég helyett jóval többen érkeznek enni és kóstolni. (https://www.facebook.com/washingtonpost/posts/10152526171827293)


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »