Lovas István: Budapesti baráti levél Magyarországról a fősodratú spanyol Carlosnak

A Kádár-rendszer idején Olaszországba disszidált, de a kommunista rendszer összeomlása után hazatért barátom tegnap spanyol barátjának írt levelet.

Levelét elküldte nekem.

Engedélyével most azt elérhetővé teszem a nyilvánosság számára.

Van, aki úgy látja a világot, mint ő, van pedig (lásd az itt kitett mai nemzetközi sajtószemlében a belga Le Soir cikkét), aki szerint Orbán egy füst alatt Duce, Führer és Conducator.

De ahogyan az a vélemény is napvilágot láthat e blogon, ez is.

Toleráljuk a vélemények sokszínűségét, liberális elvtársak!

Kedves Carlos!

Abból a „kameraállásból”, ahonnan Te nézed a világot, bizonyára nem látszik jól, hogy a nyugati és főképpen amerikai sajtót már egyetlen kéz irányítja.

Az olasz televízió gyakorlatilag nézhetetlenné vált, kizárólag  a nemzetközi szabaddemokrata fősodor szája íze dönti el, hogy mi hír és mi nem, illetőleg miként tálalandó. Közben szakad a nyakukba az ország, teljes reménytelenség, amerre nézek, az ipari parkokban a cégeket jelző táblák 60-70%-a üres, a diplomás fiatalok fele lézeng, másik felük call-centerben dolgozik havi 500 (ötszáz) eurós fizetésért.

A spanyol televíziót és filmgyártást is említhetem, amely vagy nemzetük legnagyobb jótevőjét, a Caudillo-t  és a katolikus klérust pocskondiázza, vagy a homoszexuálisokat megillető jogokkal foglalkozik  reggeltől estig. „Jó” szabaddemokrata szokás szerint azután  ítél is aszerint, hogy ezen gyalázatos és felforgató eszméket ki mennyire sajátította el, tette magáévá.

Magyarországnak Hunyadi Mátyás óta nem volt ilyen színvonalú vezetése, épül minden, utak, metró, középületek, rendbe szedtünk szinte minden vidéki kórházat, 12%-ról 4,5%-ra vittük le a munkanélküliséget, 50%-al emelkedett a tanárok, orvosok, rendőrök bére és még a valutaalap is megkapta a pénzét. Pedig volt közben vörös iszap,  iszonyú árvíz – nálunk egy csepp víz sem jött ki, míg Budapestről Münchenbe két hónapig a vonatok sem jártak, mert úszott a „boldog” Ausztria és Bajorország.

Majd, hogy egyszerűbb legyen az élet, átvágtatott rajtunk, a világ 101 országából származó, 400 ezer 20-25 éves férfi „menekült”.

Hírdetés

Autópályán mehetsz Szegedről Temesvárra, Győrből Szombathelyre, Nyíregyházáról Vásárosnaményba, a húsz évig „halálútnak” nevezett M0-ás olyan széles, mint egy repülőtér kifutópályája. Megépítettük Demszky „rémálmát”, a 4-es metrót, míg ők csak a szerződések „levajazásáig” jutottak el jószerivel.

1945 óta most először nincs állvány a Parlamenten, az 1981 óta életveszélyes és  gyalázatosan lepusztult Ybl-féle Várkert Bazár, a Pesti Vigadó, az Eiffel Palota és számos vidéki kastély ismét gyönyörű.

Ahogy felépült néhány stadion, szinte kész az új Dagály Uszoda – merthogy világbajnokságot készülünk rendezni, majd esetleg olimpiát is.

A magyar NAV 45 napra pontosan visszafizeti az áfát, ha kérdése van valakinek, azonnal felveszik a telefont és szakszerűn válaszolnak.

Összehasonlításképpen az olasz 7 évre fizet, a német pedig tizenhárom hónap elteltével válaszolt egy ügyfelemnek, hogy közben a határidő lejárt, telefonálni pedig lehetetlen nekik.

Ettől még dolgozhat zsebre valaki, főképp a „mélyszocialista” vámos szekcióban.

No, ha annyit lopnak, miből telik minderre? Ha elődeik kevesebbet loptak, miért nem épült semmi, miért adósodtak el a fülükig?

Magyarországon és Olaszországban más a korrupció, mint a „nagy Nyugaton”. Semmiképpen nem olyan, mint a velejéig korrupt Amerikában,  Németországban, Hollandiában, Ausztriában ás egész Skandináviában, ahol a neoliberális politika tartóoszlopa a korrupt rendszer.

Magam 42 közmunkát végeztem Olaszországban és soha senkinek nem adtam egy fillért sem. Biztos lett volna olyan, akinek jólesett volna, ez egy más téma. Életem során volt legalább ugyanennyi, ha nem több adóhivatali – PMBEVIG, APEH, NAV – vizsgálatom is, fel sem merült bennem, hogy felajánljak,  a revizorokban pedig, hogy kérjenek valamit.

Belegondoltál már, hogy mit tett volna Magyarországgal a nemzetközi szabaddemokrácia, ha egyetlen választókerületben úgy csalnak, mint az osztrák elnökválasztás alkalmával az egész országukban? Majd nem tűzik ki a megismételt fordulót, mert nem ragad a boríték. A világ pedig elhiszi.

A tolvajok kiáltanak tolvajt, akik élhetetlenné tették az egész Közel-Keletet, Észak-Afrikát, küldtek Amerikából „ukrán rendőröket” lövöldözni Kijevbe, nem beszélve a szeptember 11-i, a bostoni vagy a  Charlie Hebdo-féle kutyakomédiákról.

Az első pillanattól az Orbán-kormány megdöntésén munkálkodnak, szinte minden szokásos forgatókönyvüket elővették, köztük a napidíjjal fizetett kijevi típusú tüntetőket is. Legyen szó az internet szolgáltatás levonható áfáját érintő – vagyis magánszemélyek számára érdektelen –  „netadóról”, a közoktatás átszervezéséről, a „Rózsát a Dunába” gyilkos mondattól (Hoffmann Rózsa volt az oktatási államtitkár), vagy a „Ligetvédők” érző szívének oly kedves néhány városligeti barakkról.

Attól, hogy a végtelenségig erkölcstelenek persze még lehetne igazuk, de nincs.

Látni kell, hogy ez a létünket fenyegető szörnyű kelepce, amit az Unió és a NATO jelent, megköti kezünket: nem hozhatunk létre állami tulajdont, amire támaszkodhatnánk.

www.lovasistvan.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »