Lőszert dobtak le az amcsi gépek a szír lázadóknak

Az Egyesült Államok katonai szállítógépei hétfőre virradó éjjel jelentős mennyiségű lőszert juttattak el az Észak-Szíriában állítólag az Iszlám Állam ellen harcoló felkelőkhöz – jelentette katonai és kormányzati forrásokra hivatkozva az amerikai média hétfőn.

CNN hírtelevízió értesülései szerint a C-17-es típusú gépek összesen 50 tonnányi utánpótlást dobtak le az éj leple alatt a Szíria északi részén fekvő Haszaka tartományban, az Egyesült Államok által korábban már „átvilágított” Szíriai Arab Koalíció nevű mérsékelt felkelőszövetség harcosai számára. Az amerikai hírcsatorna kormányzati forrására hivatkozva azt közölte, hogy a felkelők sikeresen összegyűjtötték az amerikai gépek által ledobott összes utánpótlást, amely kis kaliberű fegyverekbe való lőszerből és más harci eszközökből, köztük kézigránátokból állt.

Hírdetés

A szállítógépeket vadászrepülők kísérték a bevetés során – jelentette a CNN. A lőszerszállítást a Reutersnek egy katonai forrás is megerősítette. Mind a CNN, mind a Reuters úgy vélte, hogy az akció a szíriai mérsékelt fegyveresek támogatását célzó, a Pentagon által a múlt héten átalakított új amerikai stratégia első lépése volt. Korábban számos olyan hír napvilágot látott, hogy az Egyesült Államok által az úgynevezett szír ellenzéknek eljutatott lőszerek, fegyverek, harcjárművek ilyen vagy olyan módon, de rövid alatt a terroristák kezére került.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »