Losonc városa FFP2 védőmaszkokat biztosít az 55 év fölötti lakosok számára

Losonc városa FFP2 védőmaszkokat biztosít az 55 év fölötti lakosok számára

Több mint 20 000 FFP2 tanúsítvánnyal rendelkező arcmaszkot oszt szét a losonci önkormányzat az 55 év fölötti lakosai között.  

Alexandra Pivková polgármester közösségi hálón közzétett tájékoztatása szerint, az önkormányzat március elején kezdi a maszkok kézbesítését. 

A védőmaszkok tanúsítvánnyal rendelkeznek, amit a külső megjelölés is megerősít. A személyes érintkezés elkerülése érdekében minden polgár a postaládájába kapja meg a két maszkkal ellátott csomagot”

– mondta Pivková.

Hozzátette továbbá, hogy az önkormányzat az oktatási intézmények pedagógusainak és alkalmazottainak, a városi alkalmazottaknak, valamint az ápolóknak és a városi rendőröknek már bebiztosította ezt a fajta védőmaszkot.

Az első csomagokat a 80 év fölötti lakosok kapják meg”

– nyilatkozta a polgármester.

Hírdetés

A losonci Duray Éva néni tavalyelőtt ünnepelte 80. születésnapját, így ő az elsők kapta meg a védőmaszkokat.  

Tegnapelőtt kaptam két darabot a postaládámba. Meglepetésként ért a gesztus, nem számítottam rá. De örülök neki, mert ritkán hagyom el az otthonom, a lábammal is problémák vannak, így megkönnyítették a dolgom”

– mondta.

A szintén helybeli Csák István, nyugalmazott pedagógus, a Kármán József Színház igazgatója, egyelőre még nem kapott, de örömmel venné.

Mindig jó érzéssel tölt el, ha törődnek a nyugdíjasokkal. Viszont boldogabb lennék, ha a járvány időszak véget érne, hisz a kulturális élet lebénult, ahogyan minden más is. Hiányzik a színház, hiányoznak a próbák. Szerencsére a gyerekekkel és az unokákkal napi szinten tartjuk a kapcsolatot. Ez nagyon fontos számunkra, hisz a család, az család”

– mondta.

Korábban Rimaszombatban is 20 000 védőmaszkot osztottak szét a lakosok között.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »