Lorenzót annyira érdekelte a lecke, hogy húsz másik ötösre vágyó gyerekkel verette meg a tanára

Lorenzót annyira érdekelte a lecke, hogy húsz másik ötösre vágyó gyerekkel verette meg a tanára

A tanár ötöst ígért a verésért, és nevetve nézte végig, amint a többiek csépelték – mondta a 12 éves fiú az RTL Híradónak. A szülők feljelentést tettek, a pedagógus beismerte tettét. A tankerület közölte, belső vizsgálat indult, és megtették a szükséges intézkedéseket.

A 12 éves Váradi Lorenzóra uszította a többi gyereket egy tornatanár Mezőcsáton. Húsz gyerek élt a lehetőséggel, ütötték, rúgták társukat, a tanár pedig nézte.

Hétfőn, amikor az eset történt, még piros folt volt a megvert fiú arcán (ebben az országban még ennél "kicsit" csúnyább esetekben sem mindig 8 napon túl gyógyuló sérülés, ha cigány az elkövető… – a szerk.). A Híradónak azt mondta:

A hátam mögötti gyerek a hajamat meghúzta (valószínűleg volt azóta fodrásznál, különben valami nagyon nem stimmel – a szerk.), és így belevágta a fejemet a földbe, és akkor elkezdett rám futni mindenki. Valaki rugdosni, ütni kezdett, és a tanár ezt végignézte úgy, hogy nevette.

A fiút azért verték meg az osztálytársai, mert a testnevelés- és informatikatanára azt mondta, aki megüti, kap egy ötöst. A fiú azt állítja, nem tudja, miért uszította rá társait a tanár, előtte annyit kérdezett tőle, mi lesz informatikából a házi feladat. (Elég különös történet ez, és nyilván felmerüla  kérdés az előzményeket, a többi gyerek és a tanár származását tekintve is, az pedig szinte érthetetlen, hogy miért nem került elő a rasszistakártya… – a szerk.)

Hírdetés

 

 

A fiú nyakán lévő sérülés még most, napokkal az eset után is látható. Lorenzó azt mondja, a nyaka és a háta még mindig fáj. A hétfői verésről csak kedden szólt a szüleinek, a mezőcsáti iskolában szerdán szembesítették a feleket. A tanár beismerte a tettét, a szülők pedig feljelentést tettek.

Váradi Csaba Sándor, a fiú apja szerint a tanár ezután megkörnyékezte őket, hogy vonják vissza a feljelentést, és intézzék el máshogy az ügyet. Az apa azt mondta, nem fogja visszavonni a feljelentést, „nekem az a lényeg, hogy tanuljon belőle más pedagógus is” – fogalmazott.

A Mezőkövesdi Tankerületi Központ a Híradónak azt írta, elítélik az erőszak minden formáját, és az intézményben belső vizsgálatot tartottak, valamint a tankerület mint munkáltató megtette a szükséges intézkedéseket. A Híradó információi szerint a tanár szerda óta nem tartotta meg az óráit az iskolában.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »