Lopott óvadék

A bírósági hírek némelyikének elolvasása előtt nem árt előkészíteni egy-két szem nyugtatót. Alább egy ilyen „pirulás információ” következik. A Fővárosi Törvényszék nem jogerős döntése értelmében 250 millió forint óvadék fejében megszűnhet Vizoviczki László előzetes letartóztatása, s a gyanúsított gonosztevő házi őrizetbe kerülhet.

Arról a legendás diszkócsászárról van szó, aki hasonszőrű anyaszomorítókkal bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen követett el elképesztő disznóságokat. Ő az, aki éveken át koronázatlan kiskirályként uralkodott az éjszakai belvárosban, testőrosztagot tartott, „behajtófelvonulásokat” szervezett, éjszakai lebujokban szerzett, eltitkolt százmilliók fölött rendelkezett. Rejtő-könyvekben nem olvasni ilyet… Ahogyan a nagy előd Al Capone, Vizoviczki mágnás is az adóügyeskedésbe bukott bele. Egyre gátlástalanabbul ejtette át a fináncokat, mígnem egyszer csak érte ment a nagy fekete autó… Hősünk ellen rakásnyi vádpont alapján eljárást kezdeményezett az ügyészség, őt pedig előzetesbe csukták.

A bevezetőben említett nyugtatópirulát most kell bevenni. A negyedmilliárdos óvadék ellenében (mi az neki?) a főkolompost ugyanis kiengedhetik a sittről. Tetszik érteni? A magyar bíróság lehetővé teszi, hogy a rabló az általa elrablott pénzből – a zsákmányából – szabadságot vásároljon?! Nemhogy zárolnák minden vagyonát, ingre, gatyára vetkőztetnék, utolsó fillérjéből is kipofoznák, helyette felajánlják: „Forgassa csak bátran a pénzt, elvégre maga lopta!” Még egy pirulát kérek!

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 07. 08.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »