Lopás miatt letartóztatták a hadsereg titkosszolgálatának volt igazgatóhelyettesét

Lopás miatt letartóztatták a hadsereg titkosszolgálatának volt igazgatóhelyettesét

Előzetes letartóztatásba helyezték Iulian Cristian Gherghe vezérőrnagyot, a hadsereg titkosszolgálatának – a Védelmi Hírszerzés Főigazgatóságának – korábbi igazgatóhelyettesét, mivel azzal vádolják, hogy 180 ezer dollárt sikkasztott el válságalapokból.

„Ma este egy kisebb földrengés volt a román titkosszolgálatok világában. A Védelmi Információs Főigazgatóság volt igazgatóhelyettesét, Iulian Cristian Gherghe vezérőrnagyot 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték egy sikkasztási ügyben, amelyben azzal vádolják, hogy 180 ezer dollárt tulajdonított el az intézmény válság- és háborús helyzetekre szánt sürgősségi alapjaiból. A nevezett személy egyébként már nyugállományban van, és természetesen speciális nyugdíj birtokosa” – szellőztette meg a történetet Ionel Stoica újságíró a Facebook-oldalán.

Hírdetés

Este un mic cutremur în seara asta în lumea serviciilor secrete.
Fostul director adjunct al Direcției Generale de…

Közzétette: Ionel Stoica – 2021. március 27., szombat

A Legfelsőbb Semmítőszék és Igazságszék melletti ügyészség szerint Gherghet pénteken vették őrizetbe, szombaton pedig előzetes letartóztatásba helyezték. Állítólag 2018. november 27-én a DGIA pénzeszközeiből tulajdonított el 179 470 USD összeget, e célból több hamisított dokumentumot használt fel. A pénzzel később Corbeancán vásárolt egy telket házépítés céljából.

A Védelmi Információs Főigazgatóság biztosítja a kockázati tényezőkre, valamint a katonai és nem katonai kockázati tényezőkre, belső és külső fenyegetésekre vonatkozó információk és adatok megszerzését, feldolgozását, ellenőrzését, tárolását, amelyek hatással lehetnek a nemzetbiztonságra – áll az intézmény honlapján. (ziare.com)

Illusztráció:Tima Miroshnichenko fotója a Pexels oldaláról


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »