Londoni orosz nagykövetség: 160 ország nem hisz a mérgezés vádjában bizonyíték nélkül

Londoni orosz nagykövetség: 160 ország nem hisz a mérgezés vádjában bizonyíték nélkül

EchoTV nemzetközi sajtószemle

A brüsszeli szerkesztésű, uniós ügyekkel foglalkozó Euobserver hírportál „Győzelem a Kreml számára – Németország jóváhagyja a földgázvezetéket” címmel arról számol be, hogy Németország zöld utat adott az orosz Északi Áramlat 2-es földgázvezeték megépítésére az orosz kormányt vádló angliai mérgezéses támadás által keltett harag ellenére.  Az Oroszországból Németországba földgázt szállító  Északi Áramlat 2 konzorcium vezetője kijelentette, várható, hogy az elkövetkező hónapokban Dánia, Finnország és Svédország is engedélyt az ő területükön haladó csővezeték lefektetésére és az már az idén kész lesz. Merkel kancellár és Heiko Mass nemrégiben hangsúlyozták, a földgázvezeték kifejezetten „gazdasági projekt”. Ezen nézettel totálisan szemben áll a legtöbb uniós ország, uniós intézmény és a projektben résztvevő cégeket szankcionálni kívánó Egyesült Államok, áll a cikkben.

*             *             *

Oroszország londoni nagykövetségének szóvivője kijelentette, a világ mintegy 160 országa nem hajlandó elhinni bizonyíték nélkül a brit kormánynak azt, hogy Oroszország áll a Nagy-Britanniában elkövetett mérgezés mögött, szemben Nagy-Britanniával, az Egyesült Államok, Kanadával, Ausztráliával és 18 uniós országgal, amelyek minden bizonyíték nélkül utasítottak ki másfél száz orosz diplomatát országaikból, idézi őt a globális orosz Russia Today televíziós hálózat angol nyelvű szolgálata.

*             *             *

A balliberális brit The Guardian nevű napilap arról tudósít, hogy az elmúlt pár napban Indiában három újságírót szándékosan gázoltak halálra, ami megerősíti India azon státuszát, hogy a világ egyik legveszélyesebb országa újságírók számára. Mindhárom újságíró korrupciós ügyek feltárásán dolgozott. Kevesebb mint egy év alatt a most megölteken kívül hat újságírót gyilkoltak meg a demokratikus Indiában.

Hírdetés

*             *             *

A francia határ melletti, sízők által kedvelt, 176 lakosú olasz Claviere hegyi faluban lévő kis templomot  és plébániát 70 afrikai migráns szállta meg, akik az Alpokon át akarnak Franciaországba jutni. Don Angelo Bettoni plébános az egyik éjjel lapáttal vert le egy „Jézusnál” felirattal ellátott függönyt és azt mondta, minden tisztelete Ferenc pápáé, de ez a ház az övé, majd távozásra szólította fel a migránsokat. A migránsok a templomban esznek és a plébánia területén fociznak, írja az Il Giornale jobboldali olasz napilap.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »