Londoni magyarok Gyurcsánynak: “elnézést, nem szégyelli ön magát?

Londoni magyarok Gyurcsánynak: “elnézést, nem szégyelli ön magát?

Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke Londonban turnézik, a meghirdetett programja szerint ott élő magyarokkal is találkozik. Az eseményt egy londoni pubba hirdették meg, és az itthon maradtaknak a Facebookon közvetítették. Volna. A DK elnökének kicsit sem örvendtek a külföldön élő magyarok, fiatalok és idősek bekiabálással szakították félbe Gyurcsány szónoklatát, még az internetes közvetítést is megszakították, akkora hangzavar lett a kocsmában.

Miatta mentek el, ő mégis utánuk ment

Az elején a megjelenteket arra kérte Gyurcsány, hogy ne vegyenek részt a jövő vasárnapi népszavazáson. Ezután valaki megkérdezte, hogy elnézést, nem szégyelli ön magát?

Gyurcsány folytatta volna, de a közbeszóló férfi szemére vetette, hogy el kellett jönniük Angliába, hogy megéljenek, erre utánuk megy. Ezután veszekedés tört ki Gyurcsány hívei és ellenzéke közt, a pártelnök még próbált beszélni a hangzavarban, de végül feladta, azt mondta, mindjárt folytatják – írja a Hír24. A két zavarkeltőt, egy kopasz és egy kapucnit viselő férfit végül rendőrök vezették ki a kocsmából a NOL információja szerint.

Hírdetés

Amikor Gyurcsány végül ismét szóhoz jutott, elmondta, azért jött Londonba, hogy rábeszélje az itt dolgozó magyarokat, sem maguk, sem otthon maradt családtagjaik és barátaik ne vegyenek részt az október 2-i népszavazáson. A politikus szerint a referendum kizárólag a Fidesz hatalmi érdekeit szolgálja, célja pedig az, hogy  félelmet keltsen, illetve felhatalmazást adjon Orbán Viktornak az Európa-ellenes politikájához. Kifejtette, nem szabad veszélybe sodorni a szabad mozgást, és óvott attól, hogy az emberek bezárkózzanak. „No-go zónát” nem talált Londonban – tette hozzá –, azt viszont észlelte, hány nemzet leszármazottai élnek konfliktus nélkül egymás mellett a brit fővárosban.

A DK elnöke a Facebookon később posztolt egy bejegyzést, amelyben a következőket írta a balhéról : „A találkozó elején három ember iszonyatosan hangoskodott. A többi magyar a londoni nagykövetség munkatársait ismerte fel bennük. Amikor felismerték őket, megszégyenülve, sietve távoztak.”

Az eseményről készült videofelvételt itt nézheti meg.

Forrás: 24.hu / NOL.hu

The post Londoni magyarok Gyurcsánynak: “elnézést, nem szégyelli ön magát? appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »