Londonból sem éri meg lónak nevezni a dubaji exférj újdonsült aráját

Londonból sem éri meg lónak nevezni a dubaji exférj újdonsült aráját

Az 55 éves, valamiért Londonban élő Laleh Shahravesht nemrég a dubaji repülőtéren tartóztatta le a hatóság, amikor volt férje temetésére érkezett az Egyesült Arab Emírségekbe.

A férfi még 2016-ban házasodott meg újra, amikor is a volt felesége két, az esküvőről készült kép alá is azt írta kommentben, hogy az új felesége egy "ló". A sértésnek szánt megjegyzésből most bírósági ügy lett.

Shahravesh 18 éven át volt házas egykori férjével, összesen pedig 8 hónapot élt Dubajban. Miközben a lányával "vissza"tért Londonba, a férje az Egyesült Arab Emírségekben maradt, majd elváltak. A nő később a Facebookon vette észre, hogy a férje újra megházasodott, majd ezután kezdte el sértegetni az új arát.

A nő fársziul írt megjegyzést a képekhez, köztük azt, amelyben angol fordításban az állt:

"I hope you go under the ground you idiot. Damn you. You left me for this horse"

Hírdetés

– ami lényegében annyit tesz, hogy a volt férjét elküldte a pokolba, majd hozzátette:

"ezért a lóért hagytál el"

– idézi a kommentet a BBC. Az Egyesült Arab Emírségek törvényei viszont kimondják: az interneten tett rágalmazásért börtönbüntetés járhat. A nőt a megjegyzéseiért két év börtönre vagy 50 ezer font (kb. 18,6 millió forint) pénzbírságra ítélhetik, attól függetlenül, hogy a kommentet az Egyesült Királyságban írta. A megjegyzést az exférj új felesége jelentette.

A volt feleség még március 10-én érkezett meg Dubajba, ahol letartóztatták. Vele volt 14 éves lánya is, neki haza kellett utaznia.

A dubaji hatóságok egyébként megkérték az özveggyé vált nőt, hogy vonja vissza a feljelentését, de ő ennek nem volt hajlandó eleget tenni. A volt feleség jelenleg egy szállodában tartózkodik, az útlevelét ugyanis elkobozták. Az ügyében a 14 éves lánya nyújtott be fellebbezést.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »