London nagyon kemény szavakkal illette a migránsokat

A brit külügyminiszter „portyázóknak” nevezte a migránsokat, a miniszterelnök pedig nem csitította le – írja az index.hu.

David Cameron sem fogta vissza magát. Azt mondta:

Nagy-Britanniába betörni szándékozók fenyegetik a határőrszemélyzetet.

Az Egyesült Királyságban azért támadt vita a külügyminiszter megfogalmazásáról, mert az általa használt „marauding” szó portyázást és fosztogatást jelent. A menekülteket pártfogoló szakértők azonban erre azt felelték, hogy a Nagy Britanniába tartó menekültek csak ritkán követnek el ilyen bűncselekményeket.

Hírdetés

Camerontól azt várták, bírálja külügyminiszterét, amiért az azt nyilatkozta a hétvégén azt is elmondta:

a migránsokat vissza kellene küldeni a származási országukba.

2,4 milliárd eurót kapnak a migrációval leginkább sújtott országok

Hétfőn arról döntött az EU vezetése, hogy 2,4 milliárd euró (nagyjából 730 milliárd forint) segélyt ad azoknak az uniós országoknak, amelyeket a leginkább érint a migráció. A legtöbb támogatást várhatóan Görögország és Olaszország kapja majd, amelyek különösen ki vannak téve a közel-keleti és észak-afrikai migrációnak. Az index megkereste a magyar külügyet, arra voltak kíváncsiak, hogy Magyarország is kap-e a forrásokból megkerestük a hazai külügyet is, de egyelőre még nem kaptak választ.

David Cameron korábban emberrajok nevezte azokat az illegális bevándorlókat, akik Európába, kivált Nagy-Britanniába kívánnak jönni egy jobb élet reményében.” Az angol raj szót nem szokás emberekre használni, a jogvédők természetesen egyből rinyáltak is emiatt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »