London: már szabadon is engedték a néger gázolót

London: már szabadon is engedték a néger gázolót

Szabadlábon védekezhet a szombati londoni gázolásos tömegbaleset okozója. A Scotland Yard vasárnap bejelentette, hogy elengedték a gépkocsi 47 éves vezetőjét, de a vizsgálat folytatódik ellene.

A londoni rendőrség megerősítette, hogy a Természettudományi Múzeum melletti incidens nem terrorcselekmény, hanem egyértelműen közlekedési baleset volt. A vasárnapi rendőrségi közlemény szerint a kórházba vitt kilenc sérült között volt a balesetet okozó fekete Toyota Prius néger sofőrje is.

A gázolásban tizenegyen sérültek meg, de senki sem súlyosan. A Scotland Yard beszámolója szerint a kórházba került sérültek többségét vasárnapra már hazaengedték. A gépkocsi vezetőjét a kórházból egy észak-londoni rendőrőrsre vitték, de már elengedték, a vizsgálat viszont folytatódik ellene.

Darren Case, a Scotland Yard közlekedésrendészeti parancsnokságának vezető vizsgálótisztje vasárnapi közleményében leszögezte: a baleset helyszíne és a megsérült gyalogosok nagy száma miatt teljes mértékben érthető az incidens által okozott riadalom és aggodalom. A vizsgálat ugyanakkor egyértelművé tette, hogy az ügynek nincs köze a terrorizmushoz – jelentette ki.

Hírdetés

A baleset szombaton késő délután, London egyik leglátogatottabb turistacélpontjánál, a South Kensington kerület múzeumi negyedében történt, ahol a Toyota fordulás közben felhajtott a gyalogosokkal zsúfolt járdára, miközben két másik járművel is ütközött. A kocsit vezető négert a járókelők a földre teperték, majd átadták a környéket pillanatok alatt ellepő fegyveres rendőri egységeknek. Az incidens után egy időre lezárták és kiürítették a városrészt kiszolgáló South Kensington metróállomást, a Természettudományi Múzeumot, a Tudománytörténeti Múzeumot, valamint a Viktória és Albert Múzeumot.

A Scotland Yard már szombat este bejelentette, hogy az incidens nem kötődik a terrorizmushoz, a vizsgálat közlekedési baleset ügyében folyik.

Március vége óta öt terrorcselekmény történt Nagy-Britanniában, közülük háromban gyalogosokat gázoltak el, tizenhárom ember halálát okozva.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Gyalogosok közé hajtott egy néger Londonban – 11 sérült


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »