Lomnici: Gyurcsány fenyegetőzése a politikusbűnözés minősített esete

Lomnici: Gyurcsány fenyegetőzése a politikusbűnözés minősített esete

MTI/Máthé Zoltán

A volt miniszterelnök szombati posztjában úgy fogalmazott, hogy „Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek”.

Ahogy azt lapunk is szemlézte, fenyegetéssel felérő posztot tett közzé közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. Ebben a volt miniszterelnök úgy fogalmazott: „Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek”.

Az Origo megkérdezte a DK elnökének posztjáról Lomnici Zoltán alkotmányjogászt, valamint Boros Bánk Leventét, a Médianéző Központ igazgatóját. Lomnici szerint a Demokratikus Koalíció vezetői megrögzött fenyegetőzők, de ez a mostani a politikusbűnözés minősített esete, ha ártatlan közszolgákat fenyegetnek börtönnel, vagy akár teljes vagyonelkobzással. Az alkotmányjogász felidézte, hogy 2017-ben Gyurcsányék ügyészeket és bírákat fenyegettek meg börtönnel a sukorói telekcserével kapcsolatos ügyben, amikor Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot börtönre ítélték. Sőt, akkor a DK-s Varju László nemcsak ügyészeket és bírákat, hanem a legfőbb ügyészt és az Országos Bírói Hivatal elnökét is elzárással fenyegette meg.

Hírdetés

Egy évvel később pedig Gyurcsány azt mondta, hogy elküldik a közigazgatásban azokat, akik szerintük nem megfelelően végzik a dolgukat. „A céljuk egyértelmű: meg akarják törni azokat a tisztességes, nemzeti érzelmű magyarokat, akik nem hajlandóak meghajolni a Brüsszel-barát, bevándorláspárti, globalista baloldal előtt. Végezetül azt is rögzíteni kell  , hogy természetesen semmi félnivalója nincs a DK által célkeresztbe vett közszolgáknak, és könnyen lehet, hogy egyszer a radikális baloldali fenyegetők tényleges jogi elszámoltatására kerülhet sor” – mondta Lomnici.

Boros Bánk Levente úgy véli, hogy a magukat liberálisnak vallók a legkevésbé toleránsak és elfogadók azokkal szemben, akik mást gondolnak, máshogy gondolkodnak, és ebben a Gyurcsány-posztban is ez jelentkezik.

Boros szerint a művészvilág döntően liberális, amelyik most már évtizedek óta, legalább harminc éve, de talán még régebb óta meghatározza a magyar kultúrát.

Amikor ők kerülnek pozícióba, amikor ők döntenek pénzekről, szerepekről., akkor az rendben van, akkor azt kultúrának hívják. Abban a pillanatban, hogy számukra nem tetsző intézmények jönnek létre, nem csak hogy nem tudják ezt elfogadni, hanem már fenyegetőznek is, és ebben a posztban nem csak Vidnyánszky Attilát fenyegette meg, hanem már mindenkit, aki őket támogatja. Boros ezt liberálbolsevizmusnak nevezte, majd párhuzamot vont a II. világháború utáni Magyarországgal, amikor minden, ami nem ők, ami nem kommunista, az törlendő volt, ez a bolsevizmus alapvetése, vagyis a múltat végképp eltörölni és a világ proletárjai egyesüljetek!

„Azt tudjuk, hogy Gyurcsány Ferenc miért fogalmaz így mert a sajátjaihoz próbál beszélni. De nem ő az első a baloldalon, aki nemcsak az utóbbi években, az utóbbi hetekben is már forradalomért és vérért kiált, gyakorlatilag az országot kettéosztja jókra és rosszakra, a rosszak pusztuljanak, a jók pedig ők” – mondta az elemző.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »