"Lőjétek már le!" – kiabálta a fegyveres bűnözőt leteperő sofőr, de csak később eresztettek bele hét golyót

2017-ben egy kőbányai bankfiókot akart kirabolni fegyverrel, majd menekülni próbált, és egy kisteherautó elgázolta azt a férfit, aki pénteken megszökött a Fővárosi Törvényszékről, írja a Blikk. Sz. Károly akkor 9 év börtönt kapott fegyveres rablásért.

Sz. ezután kiugrott az autóból, és másik autóst támadott meg. A Mercedes sofőrje azonban megragadta, és megpróbálta leszorítani a férfi fegyvert tartó kezét. A Blikk úgy tudja, Sz. el akarta sütni a fegyvert, de ez nem sikerült neki.

Zoltán kiszállt a kocsiból és dulakodni kezdett a férfival, ráugrott, a vállát és a fegyvert tartó kezét szorította le, közben azt ordította a zsaruknak, hogy "lőjétek már le!". Átfordította magán, és ellökte, mire a rab elszaladt. A férfi a Hvg.hu-nak azt mondta:

Teljesen őrült tekintete volt, sosem fogom elfelejteni.

Hírdetés

//embed.indavideo.hu/player/video/3cc07da2e5

A Blikk olvasó-riportere, aki fotót is készített a hajmeresztő üldözésről, kisfiával nézte végig a történteket.

– Alig 20 méterre a tűzharc helyszínétől álltunk a négyéves gyerekemmel. Épp a pizzafutárt vártuk, amikor a fegyveres rab kipattant az egyik kocsiból, és elkezdett lövöldözni. Azonnal felkaptam a gyereket, mert úgy tűnt, hogy felénk szalad, annyira közel volt. A nála lévő fegyverrel aztán egy Mercedest akart elkötni, de a sofőr nem hagyta magát, és dulakodni kezdtek. Közvetlenül nagyjából 5-6 rendőr eredt a nyomába, ekkor hallottam legalább 10 lövést. A férfi végül elterült a földön, és elfogták – mesélte a Blikk olvasó-riportere, majd hozzátette: kisfia szerencsére nem érzékelt sokat a történtekből, leginkább a biciklije miatt aggódott, ami a ház előtt maradt, mikor elszaladt apukájával.

Minden szabályos volt

A Fővárosi Törvényszék azt közölte: szabályosan jártak el, amikor a bíróságon levették a vádlott kezéről a bilincset, hiszen ilyen esetekben is rajta marad a fogoly kezén az úgynevezett vezetőbilincs, amivel a büntetés-végrehajtási őr akadályozni tudja a nem helyénvaló mozgást.

A rabot előállító felügyelő a támadásban megsérült, őt a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba szállították.

(Index – Blikk nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »