Logikus, nem? Allahu akbar-csoportot alakított a "kereszténydemokrata" "német" kormánypárt

Logikus, nem? Allahu akbar-csoportot alakított a "kereszténydemokrata" "német" kormánypárt

Midu (Muslime in der Union) néven alakult muszlim csoportosulás a CDU-ban. Az Angela Merkel szövetségi kancellár által vezetett "kereszténydemokrata" kormánypártban szerveződő csoport alakuló ülésén az „Allahu akbar” felkiáltás is elhangzott. A csoport tagjai, köztük fejkendőt viselő nők a médiának elmondták: konzervatív szunnita muszlimoknak tartják magukat.

A Preussische Allgemeine szerint mintegy harminc tagja van a CDU muszlim csoportjának, melynek szóvivője a 25 éves Cihan Sügür, aki magát szociálismédia-aktivistának tartja. Sügür elfogadja, hogy "furcsának tűnik" a muszlim szerveződés egy kereszténydemokrata pártban (de csak annyira, mint a zsidó tagozat a KDNP-ben – a szerk.), de arról beszélt: nem a keresztény hitet, hanem a szabadelvű-demokratikus alapvetéseket vallják. A csoportnak Facebook-oldala is van már.

A német lap szerint a Midu köreibe leginkább a török elnök Erdogannal szimpatizáló konzervatív németországi törökök tartoznak, sőt, az Erdogan-párt AKP is felbukkan a szerveződés körül. A CDU főtitkára, Peter Tauber is üdvözölte a kezdeményezést.

A Preussische Allgemeine arról is ír: Erdoganék aktívan szervezik az Európában élő törököket: Erdogannal szimpatizáló török származású politikusok alapították meg a Denk nevű pártot is Hollandiában.

Németországban jelenleg 11 török származású képviselő ül a szövetségi parlamentben.

(Preussische Allgemeine – Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »