LMP: Ma is zajlik Magyarország gyarmatosítása

LMP: Ma is zajlik Magyarország gyarmatosítása

Ma is zajlik Magyarország gyarmatosítása, csak az eszközök változtak az LMP szerint. A DK úgy látja, csak az időjáráson múlik, hogy az emberek napokon belül fázni fognak-e, mivel pár napon belül kifogyhatnak a hazai gáztározók. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szerint ugyanakkor a hideg idő ellenére is biztosított Magyarország folyamatos gázellátása.

Hadházy Ákos azt mondta: Oroszország ma energetikai, pénzügyi függőséggel akarja gyarmattá tenni Magyarországot. Szerinte Oroszország exportálni próbálja a rendszerét, amelyben csak olyan civilek, olyan sajtó, olyan ellenzék és olyan emberi jogok létezhetnek, amelyeket az ország vezetője megenged, erre pedig Magyarország vezetői is nyitottak.

„Egy olyan rendszert szeretnének Magyarországon kialakítani, amelyik sajnos másik országban már jelen van, ahol csak és annyi civil szervezet létezhet, és csak és olyan civil szervezet létezhet, amelyet az ország vezetői megengednek, csak és olyan sajtó létezhet, csak és olyan ellenzék létezhet és csak és olyan emberi jogok létezhetnek, amelyeket az ország vezetői megengednek. Ezt a rendszert szeretnék exportálni, és sajnos ma Magyarországon a magyar vezetők részéről erre komoly fogadókészség van” – így Hadházy Ákos, az LMP társelnöke.

Csak az időjáráson múlik…

Hírdetés

Csak az időjáráson múlik, hogy az emberek napokon belül fázni fognak-e, mivel párt napon belül kifogyhatnak a hazai gáztározók, mondta el a Demokratikus Koalíció szóvivője. Gréczy Zsolt szerint az Orbán-kormány pénzherdáló fejlesztéseivel kiszolgáltatott helyzetbe hozta az országot. „A Fidesz korábban arra hivatkozva költött 100 milliárdokat gáztározókra, hogy azzal tartalékol majd az ország, Ez is hazugság volt. A nemzeti szuverenitásról papoló Orbán-kormány olyan mértékben szolgáltatta ki az országot az oroszoknak, mint eddig senki a rendszerváltás óta. Vlagyimir Putyin most boldog lehet, hiszen egy télen gáz nélkül maradó ország bármennyit hajlandó fizetni a gázért” – jelentette ki a DK szóvivője.

Biztosított az ellátás

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szerint a hideg idő ellenére is biztosított Magyarország folyamatos gázellátása. A szervezet szóvivője a Hír TV-nek azt mondta, ugyan az elmúlt hetekben nőtt a gázfogyasztás, a januári rekord nem dőlt meg. Scherer Zsolt hozzátette, a lakossági és ipari fogyasztók ellátása is garantált, a tárolók megfelelő szinten vannak. „1,8 milliárd köbméter volt január 23-án a tárolókban, ebből természetesen 915 millió köbméter az a bizonyos biztonsági készlet, ami a nemzeti fejlesztési miniszter rendelkezésére tartozik. A gázellátása az országnak folyamatosan biztosított mind a keleti, mind a nyugati irányból érkező vezetékrendszeren keresztül, amelyek összes kapacitása napi 121 millió köbmétert jelent” – mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője, Scherer Zsolt.

Csatlakozhat hazánk a projekthez

Magyarország csatlakozhat a Gazprom orosz gázipari vállalat két projektjéhez, az Északi Áramlat és Török Áramlat gázvezetékekhez, jelentette ki orosz elnöki tanácsadó. Jurij Usakov szerint vizsgálják annak lehetőségét, hogy az Északi Áramlatról egy leágazás legyen Magyarország felé. A paksi atomerőmű építéséről elmondta: Magyarország arról biztosította őket, hogy rendezhetők az ezzel kapcsolatos problémák. Emellett a Malév adóssága, az ukrajnai helyzet, valamint az Európai Unió és Oroszország kapcsolatainak helyreállítása is napirendre kerülhet a magyar miniszterelnök és az orosz elnök holnapi budapesti találkozóján.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »