LMP: közösen kell kiállni a Kárpát-medence magyarjaiért és kincseiért

Az LMP szerint közösen kell kiállni a Kárpát-medencében élő magyarokért, és közösen kell megvédeni a természeti kincseket – közölték az ellenzéki párt vezetői szombaton a nemzeti összetartozás napja alkalmából az MTI-vel.

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté társelnökök, valamint Keresztes László Lóránt, a parlament Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke a közleményben úgy fogalmazott, hogy az ország az igazságtalan és minden magyar számára fájdalmas trianoni diktátumra emlékezik.

Hírdetés

Kiemelték, „mindenkiért felelősséget kell vállalnunk, aki a nemzetet a szívében hordozza”.

„A Kárpát-medence közös örökségünk, közös feladatunk a természeti kincseink megóvása” – hangsúlyozták, hozzátéve, a Sajót ért ökológiai katasztrófa és a Tiszát érintő veszélyek is megmutatják: a Kárpát-medence természeti szempontból „egy egység, melynek megőrzése közös felelősségünk, megvédése elképzelhetetlen az eddigieknél sokkal határozottabb fellépés, és az együttműködés nélkül”.

Az LMP vezetői szerint a mindenkori magyar kormánynak a legszigorúbb szabályokat kell alkotnia a folyók védelmében, nem nézheti tétlenül a folyók pusztítását, mindent meg kell tennie azért, hogy természeti katasztrófákat okozó felelőtlenség a környező országokban se fordulhasson elő.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »