LMP: Az elmúlt ezer évben ilyenre nem sok lehetőség volt

Az LMP felszólította a kormányt, hogy mielőbb hozza nyilvánosságra az állami termőföldek értékesítéséről szóló döntéseit.

A kabinet a héten tárgyalta a mintegy 400 ezer hektár állami terület eladásának lehetőségét. Sallai R. Benedek ellenzéki politikus azt mondta: az állami földek privatizációja az elmúlt húsz év legjelentősebb köztulajdonlopása.

Hírdetés

„Bármelyik gazdálkodó, aki nem ért egyet ezzel a céllal, az is minden bizonnyal élne a lehetőséggel, mert ez olyan, mint a honfoglalás, mert itt az elmúlt ezer évben nem sok lehetőség volt, hogy királyi földeket csak úgy megszerezzek. Tehát nagyon bízom benne, hogy sem a gazdálkodók többségének, sem nekem nem kell szembesülnöm ezzel a döntéssel, hiszen elfogadhatatlan lenne az, hogy ezek az állami földek kikerüljenek az állam kezéből” – fogalmazott Sallai R. Benedek.

A nagybirtokok aránya csökken, míg a kisbirtokoké emelkedik, reagált a Fidesz Sallai R. Benedek nyilatkozatára. A kormánypárt szerint működnek a földpolitikai reformok. Közleményük szerint a korábbi 600 helyett már 7500 gazda kapott lehetőséget a földművelésre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »