„Liu napot” kívánunk – a sporttörténelem most íródik

„Liu napot” kívánunk – a sporttörténelem most íródik

A téli olimpia harmadik hivatalos versenynapján máris megélénkülhet hazánk figyelme. A koreai világeseményen – európai idő szerint – szombat délelőtt 11 órától a rövid pályás gyorskorcsolyázó férfiak 1500 méteres versenyszámát teljes egészében lebonyolítják, előfutamostul, döntőstül – Liu Shaolin Sándorral, Liu Shaoanggal és Burján Csabával. A hölgyek 500 méteres előfutamai is műsorra kerülnek (Keszler Andrea és Jászapáti Petra a két magyar szereplő), hogy aztán még a női váltónknak is szurkolhassunk: ebben a számban 27 kört teljesítenek a versenyzők a 111,2 méteres ovális jégpályán.

http://mno.hu/

A számok kedvelőinek kedvéért: az 1500-as férfi-világranglista 5. helyén áll Liu Shaoang, eggyel megelőzve Liu Shaolin Sándort.

A verseny lebonyolítása: egy 6 fős és hat 5 fős előfutamból 3-3 sportoló jut tovább, a 21 elődöntőst hetes csoportokba osztják majd, ezekből kerül a 6 fős A-döntőbe 2-2 fő, a B-döntőt szintén hatan vívják a 7.-12 helyekért.

Hírdetés

Cikkünk folyamatosan frissül…

http://mno.hu/

Jégen-földön MN A magyar téli olimpiai csapat, 2018 Mutatjuk, hogy kiknek szurkolhatunk.

Női 500 m:

Jászapáti Petra olimpiai újonc (20. a világranglistán). Óvodás kora óta a sebesség iránti olthatatlan vágy hajtotta a korcsolyázás imádata felé. Miután vidékről Budapestre költözött a sport miatt, és napi két jeges edzése lett, komolyra fordultak a dolgok. Az élete teljesen megváltozott, de úgy véli, minden áldozat megérte. Az elmúlt 12 évben, mióta korcsolyacipő van a lábán, arról álmodott, hogy téli olimpián szerepelhessen. Ma pedig már ennél merészebb álmai is lehetnek, mert pokoli sebességre képes – más kérdés, hogy a jég mindenkinek egyformán csúszik, és elég egyetlen rossz mozdulat.Keszler Andrea már harmadik olimpiáján szerepel (ranglista-23.), de még csak most érzi úgy, hogy „felnőtt a feladathoz”. Magabiztosan érkezett Koreába. Mivel nagyobb a stáb, mint bármikor korábban, fontos számára, hogy a versenyzésen kívüli dolgokkal – mint például a korcsolyacipővel való foglalkozás, regeneráció – nem kell annyit bíbelődni, mindenben segítik a versenyzését.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »