Litvánia kitiltotta területéről a holokausztot megkérdőjelező David Irving brit történészt

Litvánia kitiltotta területéről a holokausztot megkérdőjelező David Irving brit történészt

Litvánia megtiltotta a holokausztrevizionista David Irving brit történésznek, hogy belépjen az országba az elkövetkezendő öt évben, miután a hatóságok tudomására jutott, hogy a másként gondolkodó férfi emléktúrát tervez a térségben.

Az erről szóló döntést a külügyminisztérium tudomására jutott információra alapozva hozták meg – közölte a litván belügyminisztériumhoz tartozó bevándorlási hatóságok egy szóvivője a BNS balti hírügynökséggel szerdán.

Jelentések szerint a 81 éves férfi roppant veszélyes módon azt tervezte, hogy ősszel meglátogatja a második világháború főbb, a nemzetiszocialistákhoz köthető helyszíneit Lengyelországban és a balti államokban.

Hírdetés

„Irving holokausztot megkérdőjelező és Adolf Hitlert dicsőítő eszméinek terjesztése bűncselekménynek számít Litvániában, mi pedig nem hagyhatjuk, hogy ilyen bűncselekményeket elkövessenek itt” – mondta Linas Linkevicius litván külügyminiszter a BNS-nek nyilatkozva.

Az Irvingre vonatkozó belépési tilalom 2024. április 15-ig van érvényben.

A 81 éves brit történész korábban nyilvánosan megkérdőjelezte, hogy valóban 6 millió zsidót gyilkoltak meg mérges gázzal a németek az auschwitzi tábor földalatti kamráiban.

Nézeteiért három év börtönbüntetésre ítélték 2006-ban Ausztriában.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »