Liszt, Bartók, Kodály – csak magyarok a világ körül

Liszt, Bartók, Kodály – csak magyarok a világ körül

Többek között a berlini Staatsoperben, a toulouse-i operában, Stuttgartban, Macaón, Párizsban, Kölnben, Ostravában, Drezdában, Eindhovenben, valamint Szingapúrban és a kínai Suzhouban is színpadra áll Káli Gábor fiatal magyar karmester a 2023/24-es évadban.

Jegy.hu | Káli Gábor

Káli Gábor – jegy.hu

Hírdetés

A 2023/24-es évadban Európa és Ázsia összesen hét országában lép fel Káli Gábor karmester, aki rendre magyar programmal, többek között Kodály, Bartók és Liszt műveivel kápráztatja el a közönséget.

Káli Gábor, aki a napokban fejezi be Bartók három versenyművének felvételét Tomáš Vrána zongoraművésszel és a Janáček Filharmonikus Zenekarral, legközelebb Várjon Dénes társaságában látogat Szingapúrba, mely koncerten többek között Bartók Concertója is elhangzik, majd a tehetséges fiatal zongoraművésszel, Magyar Valentinnel a kínai Suzhou városában lép fel, a programban ezúttal Liszt és Kodály műveit találjuk.

A Németországban élő karmester most először debütál majd a Párizsi Kamarazenekar élén, méghozzá a Théâtre des Champs-Elysées-ben, ahol Kodály Galántai és Marosszéki táncok című műveit vezényli, később Hollandiában, a Philharmonie Zuidnederland zenekarával vezeti elő Bartók Magyar képeit, végül pedig együtt játszik Christian Tetzlaff-fal, akivel Németországban adják elő Bartók 2. hegedűversenyét. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »