Listája van a Jobbiknak arról, hol laknak a menekültek

Listája van a Jobbiknak arról, hol laknak a menekültek

Nyilvánosságra hozta a Jobbik azoknak a településeknek a listáját, ahol bevándorlók, menekültek vagy oltalmazotti státuszban lévők élnek.

Az ellenzéki párt közérdekűadat-igénylésére, jellemzően kisebb települések jegyzői adtak ki adatokat, megyeszékhelyek nem. A bemutatott lista 17 települést tartalmaz az ország minden részéről – ezekben összesen 457 befogadott él. Vannak települések, amelyek már több mint tíz éve befogadtak egy-egy menekültet – írja honlapján a Hír TV.

A Jobbik közérdekűadat-igénylésére a többi településnek még egy napja maradt válaszolni.

„Nemcsak ezt van joguk tudni a magyar embereknek, hanem azt is, hogy ezek a migránsok miből élnek, hogy dolgoznak-e és hogy szabadon mozoghatnak-e. Már csak azért is, mert tudjuk, hogy igen sok bűncselekmény derült ki nemrégiben, amit migránsok követtek el Magyarországon” – mondta el sajtótájékoztatóján Hegedűs Lórántné, a párt országgyűlési képviselője.

Jog és kockázat

Hírdetés

A települések azonosítása kétélű fegyver: a lakosságnak valóban joga lehet megtudni, hogy hány befogadott él településén, ráadásul rámutat a kormányzati propaganda hazugságára is.

http://mno.hu/

Hiszen a migránsellenes kampány csúcsán derült ki, hogy az elmúlt években 2300 menekültet fogadott be a magyar kormány különösebb hírverés nélkül.

A migránsbűnözés listázással összekötött emlegetése azonban csak tovább gerjesztheti a Magyarországon amúgy is mesterségesen szított idegenellenességet.

Elég, ha az őcsényi esetre gondolunk, amikor oltalmazott státuszú, államilag befogadott nők és gyerekek szálltak volna meg egy panzióban: az érkezésük miatt rémült és feldühödött lakók szinte meglincselték a panzió vezetőjét, kiszúrták autójának kerekeit is.

http://mno.hu/

Erre mondta később azt Orbán Viktor, hogy az őcsényiek határozottan és érthetően fejezték ki véleményüket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »