Lincselési kísérlet Debrecenben – Ágoston Tibor a sajtó és a rendőrség segítségét kéri

Lincselési kísérlet Debrecenben – Ágoston Tibor a sajtó és a rendőrség segítségét kéri

Mai, rendkívüli sajtótájékoztatóján ismertette Ágoston Tibor önkormányzati képviselő azt a két nappal ezelőtt Debrecenben történt, „olaszliszkai lincseléshez hasonló” bűncselekményt, amely részleteinek felderítésével kapcsolatban a sajtó és a rendőrség segítségét kéri. Kiemelte: információim szerint a bántalmazott hölgy azért “úszhatta meg” egy alapos veréssel, mert a rendőrség gyorsan és nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Ágoston Tibor közölte: a napokban eljutott hozzám egy információ, amely szerint a Derék utcán a szervizúton egy hölgy elsodort autójával egy hét év körüli cigány származású fiút, akinek kisebb sérülései keletkeztek, ám a gyermek 8-10 fős családja egyből az utcára vonult, kiráncigálták a hölgyet az autóból és súlyosan bántalmazták. Informátorom szerint azért nem történt komolyabb baja a hölgynek, mert a rendőrség éppen a közelben tartózkodott, majd nagy erőkkel vonultak a helyszínre – fűzte hozzá.

Hírdetés

A képviselő a sajtó és a rendőrség segítségét kéri ahhoz, hogy derítsék föl a bűncselekmény részleteit, majd hozzák nyilvánosságra, ne bagatellizálják el, hogy ne történhessen Debrecenben „olaszliszkai lincseléshez hasonló” bűncselekmény. Majd a Derék utca 22. szám lakóival kapcsolatban megjegyezte: fölháborító, hogy ebben a háztömbben önkormányzati bérlakásokban olyan mélyigénytelenségben élő emberek lakhatnak, akik a használt pelenkától kezdve az elromlott hűtőszekrényen keresztül bármit kidobálnak az ablakon az utcára. Ágoston Tibor szeretne mind a polgármesterrel, mind a Cívisház Zrt. igazgatójával tárgyalást kezdeményezni azért, hogy információkat kapjon az ott élők életkörülményeiről, esetleges tartozásaikról. Végül így zárta: a Jobbik szeretné, ha ebben a háztömbben is önmagukra és a környezetükre igényes, rendezett életkörülmények között élő emberek laknának, és nem tartanák rettegésben a környéket.

szebbjovo.hu


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »