Likvidálták a kisfiút lefejező szervezet vezetőjét

A szíriai kormányerők Aleppó északi részén végeztek a Nur ad-Din az-Zenki nevű milícia katonai vezetőjével.

Aleppó északi peremén, a Handarat-menekülttábornál a szíriai hadsereggel történt összecsapásban megölték a Nur ad-Din az-Zenki nevű iszlamista lázadószervezet katonai vezetőjét, Ammar Sabant – írja az Al Masdar News, amely szerint a milícia vezetőjének halálát mind a kormányerők, mind pedig a lázadók elismerték.

A Nur ad-Din az-Zenki egy hete arról vált híressé – a szervezetről itt írtunk bővebben –, hogy lefejeztek egy 12 éves fiút az észak-szíriai Aleppóban. Azzal vádolták ugyanis a fiatalt, hogy a Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjéhez hű, al-Kudsz (Jeruzsálem) Brigádok nevű palesztin fegyveres csoport soraiban harcolt.

Az interneten két videó is keringett a véres tettről, amelyeken azt lehet látni, hogy egy férfi egy kisteherautó platóján lefejezte a tizenévest, a milícia többi tagja pedig jóízűen nevetett ezen. „Ez egy fogoly az al-Kudsz Brigádoktól. Nincsenek többé férfiak köztük, ezért manapság gyerekeket küldenek” – mondta az egyik férfi. „Ezek a kutyáid, Bassár, az al-Kudsz Brigád gyerekei” – gyalázkodott egy másik. Az al-Kudsz Brigádok szerint ugyanakkor a megölt 12 éves egy szegény családból származó beteg palesztin fiú volt, nem pedig harcos.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »