Lieberman: Nincs más lehetőség csak a háború

Lieberman: Nincs más lehetőség csak a háború

Avigdor Lieberman izraeli védelmi miniszter egy, a Gáza övezet elleni véres háborúval fenyegetőzött a Kneszet Külügyi és Védelmi Bizottságának ülésén.

,,Háborúkat csak akkor folytatnak ha már nincs más lehetőség. És itt már nincs más lehetőség.,,

Lieberman szerint a Hamasz áll a legutóbb Izraelt ért rakétatámadások mögött, és szerinte a Hamasz fizeti a Gáza övezet határánál tüntető palesztinokat. Szerinte ez nem népi felkelés, hanem a ,,Hamasz által gerjesztett erőszak,,. Szerinte a tüntetőket busszal szállították a határhoz és a tüntetését fizették őket.

Hírdetés

,,Nem hiszek abban, hogy bármilyen egyezség lehetséges a Hamasz-szal, Nem működött, nem működik és a jövőben sem fog működni.,,

Avi Dichter, a Kneszet Külügyi és Védelmi Bizottságának elnöke pedig Mahmud Abbas palesztin elnököt vádolja a feszültség gerjesztéséért. Szerinte a palesztin elnök fokozza a feszültséget és ő vonja meg a Gáza övezet lakosságától a forrásokat. Ez természetesen hazugság, hiszen a Gáza övezethez vezető összes átkelőt (kivéve az egyiptomi Rafahban lévőt) az izraeli hadsereg ellenőrzi és ők döntenek arról, hogy mely áruk kelhetnek át a határon.

Egy olyan népet pedig nem kell lefizetni és tüntetésre ösztönözni, melyet a megszálló izraeli hatóságok több mint tíz éve blokád alatt tartanak és próbálnak kiéheztetni. Az ellenállást kötelességüknek érzik.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, 


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »