Lieberman: Izrael áll az iráni atomlétesítmény elleni támadás mögött

Lieberman: Izrael áll az iráni atomlétesítmény elleni támadás mögött

Avigdor Lieberman korábbi izraeli védelmi miniszter az izraeli hadsereg rádiójának adott interjújában kijelentette, hogy vezető biztonsági hivatalnokoktól származó információk szerint Izrael okozta a robbanást, mely csütörtökön történt az iráni Natanz nukleáris létesítményben.

A rádiónak adott interjúban Lieberman tehát kijelentette a támadás tényét, azonban további információkat nem közölt az esettel kapcsolatban.

A hét elején ,,közel-keleti biztonsági hivatalnoktól származó információra,, hivatkozva a New York Times számolt be arról, hogy az iráni nukleáris létesítményben történt robbanáshoz köze van Izraelnek.

Ők említették meg először, hogy Tel Aviv felelős az eseményért.

Hírdetés

Bahruz Kamalundi, az Iráni Atomenergia Bizottság szóvivője az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy az állam megteszi a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy helyreállítsa a károkat.

Az esetleges izraeli támadással kapcsolatban azonban ő sem nyilatkozott. A létesítményben történt robbanás ugyan emberéletet nem követelt, azonban komoly anyagi károk keletkeztek.

A nukleáris intézményben történt robbanásról először csütörtökön este számoltak be és a helyi lakosok több videót is készítettek az esetről. Az iráni hivatalnokok azt nyilatkozták, hogy kivizsgálták a robbanás okát, azonban az ezzel kapcsolatos információkat még nem hozzák nyilvánosságra.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »