Libsi bevándorlás propaganda, index stílusban

Libsi bevándorlás propaganda, index stílusban

Tegnap este került a szemünk elé az alábbi, már-már megható propaganda videó az indextől, amelyben a szabad bevándorlás mellett agitálnak:

Persze, a videóban szereplő Dariush Rezai egy szimpatikus srác, fiatal, megtanulta a nyelvünket (ami nem meglepő, mert ő is íjfeszítő népek közül származik), jobban beszél, mint sokan, akik borsodban kikerülnek az általános iskolából, jó fej, kicsit komisz – főleg amikor a barátnőjéről beszél – feleséget és gyerekeket akar, és dicséri az országunkat.

Hát, tényleg lenne szívünk neki nem megadni a letelepedési lehetőséget? Lenne szívünk egy srácot hazatoloncolni, aki elvesztette a szüleit?

És persze, erre nem lehet azt mondani, hogy nem, sőt még, az Éjjel-Nappal Budapestet is szereti, hát itt tényleg meg kellene, hogy essen a szívünk rajta.

Hírdetés

Valószínűleg, vele tényleg nincs gond, ő lehetséges, hogy egy hasznos tagja lesz a társadalomnak. A hatalmas csúsztatás a videóban az, hogy azt sugallja, hogy minden bevándorló ilyen. Erről a befogadó állomások környékén lakók sokat tudnának mesélni. Emlékezzünk arra, hogy a balassagyarmati menekült táborral szemben civil tüntetések voltak.

A komolyabb probléma az, hogy a videó gazdasági menekültnek állítja be Dariush-t, pedig a története alapján ő valójában menekült.

A törvény három kategóriát fogalmaz meg ebben a témában, a menekülti státuszt akkor kaphatja meg valaki, ha az élete közvetlenül veszélybe került, és vallási/származási/politikai stb. okból üldöztetés áldozata. Az oltalmazotti státuszt akkor kaphatja meg a menedék kérő, ha bár nincs közvetlen veszélyben, de a lakóhelyén polgárháború dúl. Ez utóbbi státuszt 5 évente felülvizsgálja a Bevándorlási Hivatal. A harmadik kategória, amikor a menedékkérő a szebb jövő reményében érkezik az országba, és nem üldöztetés miatt.

Fontos még megjegyezni, hogy a 2014-es adatok alapján az országunkba érkező menedékkérők 99.8 százaléka gazdasági menekült a Bevándorlási Hivatal jelentése szerint, vagyis, ebbe a 0.2%-ba tartozik a szívszaggató videóban bemutatott Dariush, és nem a videó végén álságosan és manipulatívan bemutatott gazdasági menekült kategóriába.

Szóval, az index ismét megéri a pénzét… A gazdáinak, mindenképpen.


Forrás:nemzeti.net