Liberté, Égalité, Brutalité

Az embertelen túlóratörvény ellen protestáló tüntetésen a demonstrálók élükön egy szocialista politikussal megpróbálták bevenni a Kossuth teret.

A rabszolgatörvény elleni tüntetésen felszólaló Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke arra biztatta a pártokat és politikusaikat, ha van merszük, mutassák meg, hogy igenis hajlandók kiállni a dolgozókért. Az MSZP alelnöke, Komjáthi Imre magára vette a felszólítást, egy zászlóval felpattant a színpadra, és azt javasolta, foglalják el a Kossuth teret.

Hírdetés

Maga járt elöl a példával, így amikor megpróbált áttörni a rendőrsorfalon, annak tagjai leteperték. Meglehetősen erőteljesen tették mindezt. A szocialista politikust úgy kellett kitámogatni a Kossuth térről: Tóth Bertalan pártelnök és Nyakó István vállába kapaszkodva tudta csak elhagyni a helyszínt. A Fiumei úti Országos Baleseti Intézetben vizsgálták meg, ahol kiderült, kificamodott a térde. Az MSZP elítéli a rendőrök durva fellépését.

Történelmi felvétel az Orbán-rezsim kegyetlen diktatúrájáról és az MSZP mélységesen humanista altruizmusáról. Középen a Kossuth tér hőse, akinek sajnálatos térdficama megakadályozta a forradalmi áttörést, mellette sárga mellényben az egykori legendás szóvivó, balján pedig maga a párt elnöke és frakcióvezetője. Köröttük őszi falevelek és az együttérző tüntetők tíz- és tízezrei (sz)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »