Libériai telefonbetyárok zaklatják hívásaikkal a lakosságot

Libériai telefonbetyárok zaklatják hívásaikkal a lakosságot

POZSONY. A napokban több polgár is azzal az észrevétellel kereste meg a JOJ kereskedelmi televízió szerkesztõségét, hogy ismeretlen, libériai telefonszámokról kaptak hívást. A telefonbetyárok rövid hívásaikkal megpróbálják visszahívásra sarkalni a hívott félt. Az adott szám visszahívása azonban természetesen pénzbe kerül.

Csütörtökön ismételten ismeretlen, külföldi telefonbetyárok zaklatták hívásaikkal az egyik hazai mobilszolgáltató, az Orange ügyfeleit.

„Megerõsítjük, hogy ezekben a napokban ismételten olyan afrikai országokból indított gyanús telefonhívásokra lettünk figyelmesek, mint például Libéria, Burundi, Kongó és Tanzánia, amelyek véletlenszerûen generált telefonszámokat csengetnek fel. Az Orange az összes gyanús szám híváskezdeményezését fokozatosan blokkolja, több ilyen számot maguk az ügyfelek figyelmeztetését követõen, amit a szolgáltató ezúton is nagyon köszön” – nyilatkozta Alexandra Piskunová, az Orange munkatársa.

A szóvivõ azt ajánlja a mobilszolgáltató ügyfeleinek, hogy hagyják figyelmen kívül, semmiképpen sem hívják vissza a másik felet, amennyiben gyanús vagy ismeretlen külföldi telefonszámról érkezõ nem fogadott hívásra bukkannak. Ha az adott hívást mégis fogadnák, nem kell attól tartania, hogy a fogadott hívásért fizetnie kellene. „Ha visszahívja az adott telefonszámot, akkor hívása szokványos nemzetközi hívásként lesz elkönyvelve” – tette hozzá Piskunová.

Hírdetés

A másik két szlovákiai mobilszolgáltató nem észlelt gyanús telefonhívásokat.

A Noviny.sk szerkesztõségének elküldött gyanús telefonszámok a következõk:

Mauritánia: +222/293-27-392
Libéria: +231/905-64-720
Libéria: +231/905-64-721
Libéria: +231/905-64-722
Libéria: +231/905-64-724
Libéria: +231/905-64-725


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »