Liberális propaganda az unió honlapján

Liberális propaganda az unió honlapján

Az Európai Parlament választási honlapja szerint az igazságok megkérdőjelezése jelenti a sokszínűség és a demokrácia fennmaradását az Európai Unióban. A múlt péntektől elérhető internetes oldal az európai emberek, családok védelmét ígéri a tömeges migrációval és az éghajlatváltozással szemben, ennek ellenére egyik kérdés sem szerepel az EU-nak az oldalon közzétett első félévi agendájában.

„Elég csak körülnéznünk, és láthatjuk, hogy a meg nem kérdőjelezett »igazságok« révén milyen könnyen válik megosztottsággá a sokszínűség, és hogy milyen törékeny a demokrácia” – olvasható az európai parlamenti (EP-) szavazás kapcsán létrehozott magyar nyelvű uniós honlapon.

A www.europai-valasztasok.eu oldal a fenti, némileg nyakatekert mondattal leplezetlenül egy szélsőséges liberális világnézet mellett tör lándzsát, amely fenntartja magának a jogot, hogy megkérdőjelezzen minden, a konzervatív ember számára egyértelmű fogalmat, értéket.

A „Miért érdemes szavazni?” kérdés alatt található blokkokban arról írnak, hogy a szavazók felhatalmazzák az Európai Uniót, hogy megvédjék őket és családjukat a „migrációtól egészen az éghajlatváltozásig”.

A problémák megoldására azonban nem kap egyértelmű, közérthető választ az olvasó. Az EP által létrehozott honlap leginkább egy telefonos automata ügyfélszolgálatra hasonlít, ahol mielőtt bármi érdemlegest megtudnánk, folyamatosan újabb számokat üthetünk be, jelen esetben linkekre kattinthatunk.

Hírdetés

Miközben a Földközi-tengeren mindennapos a tömeges illegális bevándorlás Afrikából, és az unió határán, Törökországban is majd négymillió migráns torlódott fel, az EP választási honlapja 2019 első felének fő témái között a brexitet, a kereskedelmi megállapodásokat, a növényvédő szerekkel kapcsolatos szabályozásokat, az EU-n kívülről érkező propaganda ellensúlyozását, az informátorok védelmét, valamint az EU költségvetését említi meg.

Ami az illegális bevándorlást illeti, az EP honlapján még mindig a közös, kötelező elosztáson alapuló elosztást tartják a megoldásnak: „az Európai Parlament szerint biztosítani kell, hogy a menedékkérők tisztességes és egyenlő bánásmódban részesülnek, és minden tagállam egyenlő mértékben kiveszi a részét a probléma megoldásából, például a menekültek áttelepítése esetében”.

Az egyoldalú ideológia megközelítésen túl a most létrehozott EP-választási honlap erénye, hogy minden tagállam hivatalos nyelvén egy helyen megtalálható az összes, választással kapcsolatos információ.

A weboldal kérdés-felelet formában magyarázza el a nemzeti választási rendszert, és tájékoztat többek között a választás napjáról, a választási korhatárról, a regisztrá­ciós határidőről, a szavazáshoz szükséges dokumentumokról. Az oldal az országonként megválasztandó képviselők számát és a nemzeti választási hatóság elérhetőségét is tartalmazza.

Az európai választásokat – az elsőt a brexit után – május 23. és 26. között tartják.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »