Liberális mintaállamként Svédország kezdi Schengen bomlasztását, Dánia belebegtette a folytatást

Liberális mintaállamként Svédország kezdi Schengen bomlasztását, Dánia belebegtette a folytatást

Útlevél-ellenőrzést vezetne be Svédország a Dániából az Öresund tengerszoroson érkező utasoknál, ami arra kényszerítheti Dániát, hogy szintén ellenőrzést vezessen be a dán-német határon.

A "menekültek" miatt leterhelt Svédország ezentúl ellenőrizheti azoknak az utasoknak az útlevelét, akik az Öresund tengerszoroson keresztül közlekedő buszokon, vonatokon és kompokon érkeznek – döntött a svéd parlament, a Riksdag. A svéd kormány előterjesztését 175 szavazattal fogadták el 39 ellenében.

"Lehet, hogy így akkor a németországi határ ellenőrzésére kényszerülünk" – figyelmeztetett kedden a dán parlamentben Lars Lokke Rasmussen dán miniszterelnök, nagy visszalépésnek nevezve a tervezett intézkedést az öresundi régióra nézve.

Stefan Löfven svéd miniszterelnök csütörtökön az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján úgy nyilatkozott, hogy országa elérte a lehetőségei határát a migránsok befogadása terén.

Jobban kívánjuk korlátozni az illegális bevándorlást, mivel ez mindenkinek érdeke. Nem utolsósorban a "menekülteké" is. Már korábban kijelentettük: egyrészt készek vagyunk egy új szabályozás kialakításában részt venni, és másrészt, hogy nincs lehetőségünk újabb "menekültek" befogadására. Egyszerre nem tudjuk felvenni azokat, akik most érkeznek hozzánk, és még azokat is, akik Törökországban vannak – mondta Löfven a TT svéd hírügynökségnek.

Svédország nagyjából 190 ezer, míg Dánia 20 ezer menedékkérő érkezésével számol idén.

Hírdetés

(MTI nyomán)

– Az igazi liberális politikus akkor is a hódítókat siratja, amikor országa az összeomlás szélén áll, és szigorítani kell miattuk

– Veszélyben a demokrácia alapértékei: nincs több összkomfort a numerakirályoknak Svédországban

Mi lesz ebből a szép liberális világból? – Svédország bevezette a határellenőrzést

Kezd megjönni a férfiak és a jobboldaliak esze az egykori Svédországban: annyira már nem várják tárt karokkal Ahmedéket

A svédek máris szabadulnának a befogadott nagy formátumúak egy részétől

Egy halálra ítélt nemzet: Svédország zsidó felforgatása


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »