Liberális hiszti a Mozillanál, a buziházasságok miatt

Liberális hiszti a Mozillanál, a buziházasságok miatt

Tegnap előtt történt, hogy kinevezték ügyvezetőnek a Mozilla Corporation élére annak társalapítóját Brendan Eichet.

A Mozilla onnét lehet számunkra ismerős, hogy egész sor webes technológiát fejlesztenek, például a Firefox böngésző, és a Thunderbird levelezőprogram a két legismertebb alkalmazásuk, de az új mobiltelefonos operációs rendszer a FirefoxOS is említést érdemel.

Brendan Eich pedig egyáltalán nem számít senkinek az internet történelmében, ugyanis ő találta fel a JavaScript nyelvet, még a 90-es években. Ma nélküle a web nem lenne az ami.

De, térjünk vissza a lázongásra. Brendan Eich kinevezése után sorra nyilvánultak meg különböző online felületeken a Mozilla Corporation dolgozói, hogy nem támogatják az új ügyvezetőt, és lépje vissza. A történet hátterében az húzódik, hogy az Egyesült Államokban Kalifornia államban 2008-ban a melegházasságok elleni népszavazási kampány zajlott, amelyet támogatott Brendan Eich 1000 dollárral. Ezzel a támogatással – az alkalmazottak szerint – máris kirekesztőnek számít, és ez áll a személye elleni támadások mögött.

Néhány ezek közül a felszólítások közül:

Hírdetés

Szokásos liberális hisztis forgatókönyv, a teljes amerikai meleg lobbi egyszerre hördült fel ezen a főbűnnek számító dolgon, és hívta harcba az ő nagy liberális harcosait.

Arra viszont nem tudnak válaszolni, hogy valaki aki társalapítója a cégnek, miért kellene lemondania az ügyvezetésről csak azért, mert egy melegházasság ellenes kampányt támogatott? Eddig senkit sem zavart, hogy a technikai vezető és a társalapító ilyen konzervatív, családbarát nézeteket vall, csak most, hogy ügyvezető lett. Roppant érdekes.


Forrás:nemzeti.net