Liberális felebarátaink egy égtájat ismernek, a nyugatot – Ezért foglalkozunk mi a kelettel…

…A liberális elképzelések alapján nekünk semmi egyebet nem kellene tennünk, mint a nyugati trendeket majmolnunk, a Trianon-téma helyett például a 72 gender szivárványszínű világát boncolgatnunk, és művészi fotókat a Pride-ról készítenünk, nem pedig az ezer székely leány napjáról. Móra Ferenc művei helyett Harry Potter szerepeljen a tankönyveinkben, és áhítattal lessük, mi történik a berlini kultúrkörökben…

Orbán János Dénes (1973) író szerint a kormányzat a gazdasági sikerekkel arányosan évről évre növelte a kultúrára fordított összegeket, de nem igazán avatkozott bele a kultúra belügyeibe. Ami elméletileg helyes is egy demokráciában. Csakhogy a magyar kultúrában senki nem beszél demokráciáról, hanem mindkét fél diktatúrát kiált.

A baloldal orbáni diktatúrára panaszkodik, Szakács Árpád cikksorozata pedig azt bizonygatja, hogy mégis még mindig fordítva van, és tényekkel rukkol elő. Liberális felebarátaink egy égtájat ismernek: a nyugatot.

A liberális elképzelések alapján nekünk semmi egyebet nem kellene tennünk, mint a nyugati trendeket majmolnunk, a Trianon-téma helyett például a 72 gender szivárványszínű világát boncolgatnunk, és művészi fotókat a Pride-ról készítenünk, nem pedig az ezer székely leány napjáról. Móra Ferenc művei helyett Harry Potter szerepeljen a tankönyveinkben, és áhítattal lessük, mi történik a berlini kultúrkörökben.

Hírdetés

Nekünk nem a közízlést kellene kiszolgálnunk és tovább züllesztenünk, hanem javítanunk kellene azt, és előnybe hoznunk a minőségi kiadványokat. Aki pedig feltétlenül szennyet akar olvasni, az fizessen többet érte, ne áfakedvezménnyel csökkentett áron vásárolja meg.

Művészetünket, oktatásunkat, humán tudományainkat megfertőzték, szétzilálták az elmúlt évtizedek során. A kultúrharcot azért kell megvívni, hogy mindez visszatérjen a normalitásba.

Nem haladás az, ha mi még értettük Jókai Mór nyelvét és gondolatait, a kölkeink pedig nem.

Magyar Idők


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »